Foto: LETA

Par iespējamiem vēlēšanu norises pārkāpumiem Salaspilī Drošības policija (DP) ceturtdien uzsākusi kriminālprocesu, portālam "Delfi" apliecināja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret valsti, un plašāku informāciju DP pagaidām nesniedz.

Pagaidām runāt par vēlēšanu rezultātu anulēšanu Salaspilī ir pāragri, jo ir jāsagaida nule sāktā kriminālprocesa rezultāts, portālam "Delfi" paskaidroja Centrālajā vēlēšanu komisijā. Ja atklāsies, ka notikušais ir saistīts ar korupciju, tad arī varēs pārskaitīt balsis un atskaitīt negodīgā kārtā par deputātiem kļuvušos.

CVK pārstāve Kristīne Bērziņa paskaidroja, ka vēlēšanu komisijas darbā pārkāpumi nav konstatēti.

Iepriekš Salaspils izpelnījās uzmanību ar tās iecirkņa balsošanas urnā atrastām 50 neapzīmogotām aploksnēm. Neskatoties uz to, vietējā vēlēšanu komisija vēlēšanu rezultātus nolēma apstiprināt. Salaspils novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Silvija Zālīte iepriekš sacīja, ka ir aizdomas par to, ka ir notikusi provokācija ar mēģinājumu viltot vēlēšanu rezultātus.

Par šo gadījumu informēta Centrālā vēlēšanu komisija (CVK), kas iepriekš sēdē pieņēmusi lēmumu vēlēšanu materiālus saglabāt iesaiņotā veidā un lietu par neapzīmogotajām aploksnēm nodot izskatīšanai DP.

DP iepriekš sāka kriminālprocesu par iespējamo balsu pirkšanu Vidzemes reģionā, taču pagaidām netiek atklāts, kurā novadā tas noticis un kāda partija tajā iesaistīta.

Tikmēr Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) noraidījusies visas sūdzības par vēlēšanu norisi, arī sūdzību saistībā ar 50 neapzīmogotām aploksnēm Salaspilī.

Pašvaldību vēlēšanas notika 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!