Foto: F64
Partijas "Vienotība" kongresā Tukumā sestdien par priekšsēdētāju pārvēlēta Solvita Āboltiņa. "Vienotības" domes priekšsēdētāja amatā ievēlēta Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, informēja partijas preses sekretāre Laila Timrota.

Domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus kongresa delegāti uzticējuši veikt Aizsardzības ministrijas parlamentārajam sekretāram un Rīgas Stradiņa universitātes lektoram Veiko Spolītim.

Āboltiņa par priekšsēdētājas amatā ievēlēta ar 338 delegātu balsīm. Par Kalnieti nobalsoja 384 delegāti, savukārt par Spolīti 387 delegāti no 388.

Jau vēstīts, ka Āboltiņa bija Vienotības" valdes izvirzītā kandidāte uz šo amatu, turklāt viņa bija vienīgā kandidāte, jo otrs sestdien kongresā izvirzītais pretendents - premjers Valdis Dombrovskis - atsauca savu kandidatūru.

Uz partijas domes priekšsēdētāja amatu tika izvirzīts arī bijušais ārlietu ministrs un līdzšinējais "Pilsoniskās savienības" vadītājs Ģirts Valdis Kristovskis, taču viņš atteicās kandidēt.

"Es vēlētos redzēt "Vienotību" kā jauna tipa organizāciju, kas iederētos jaunajā politiskajā situācijā Latvijā. Vēl vairāk - es vēlētos, lai "Vienotība" kļūtu par to spēku, kas turpinātu mainīt situāciju un būtu pārmaiņu virzītāja," kongresadelegātiem sacīja Āboltiņa.

 "Mūsu spēks ir viedokļu daudzveidībā, diskusijās, atvērtībā jaunām idejām, modernā komunikācijā - gan savstarpēji, gan ar sabiedrību kopumā. Es aicinu šīs moderna partijas darba prakses un instrumentus izkopt un attīstīt, pārņemot labāko praksi no mūsu partnerpartijām Eiropā," kongresā norādīja Kalniete.

Kā ziņots, sestdien Tukumā norisinās partijas "Vienotība" kongress, kas veltīts Latvijas nākotnes un attīstības tēmām. Tajā  organizācijas līderi un partijas biedri spriedīs par sabiedrības politiskās līdzdalības veicināšanas, ārpolitikas, nacionālās, ekonomiskās un sociālās drošības jautājumiem. Tāpat partijas biedri kongresā ievēlēs partijas vadītāju, domes priekšsēdētāju un vietnieku, kā arī partijas valdi, Ētikas un Revīzijas komisijas locekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!