Foto: LETA

Par partijas "Vienotība" iespējamo sadarbību ar citām partijām varēs runāt nākamā gada martā, sestdien žurnālistiem sacīja "Vienotības" vadītājs Arvils Ašeradens.

Viņš uzsvēra, ka jautājums par "Vienotības" iespējamu sadarbību ar kādiem citiem līdzīgi domājošiem politiskiem spēkiem patlaban nav aktuāls, bet pie šī jautājuma, visticamākais, varēs atgriezties nākamā gada martā.

"Es palieku pie tā, ka šo lietu skatīsim martā. Patlaban visas partijas veido savu pozicionējumu. Nākamā gada pavasaris būs laiks, kad arī lems kurš ar ko sadarbosies un kādā veidā. Bet patlaban uz šo jautājumu atbildēt ir pāragri," sacīja Ašeradens.

Lūgts vērtēt partijas biedra Arta Pabrika iepriekš pausto nostāju, ka "Vienotībai" uz vēlēšanām jāiet kopā ar citām politiskajām partijām, "Vienotības" domes vadītājs Krišjānis Kariņš atzina, ka partijā, kurā ir daudz biedru, ir arī dažādi uzskati.

"Primārais jautājums nav par to, kurš ar kuru vai kā, bet svarīgākais jautājums ir par to, ko vēlamies sasniegt. Un no tā arī izrietēs tālākā rīcība - tiks dibināta viena liela partija vai tiks veidota sadarbība starp vairākām. Bet šis ir otršķirīgs jautājums. Svarīgāks ir sāktais darbs pie partija piedāvājuma atsvaidzināšanas sabiedrībai," teica Kariņš.

Iepriekš Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Pabriks atzina, ka tā vietā, lai dibinātu jaunas partijas, būtu jāapvieno esošās. Viņš esot pārmetis kolēģiem "Vienotībā" pārāk zemas ambīciju latiņas uzstādīšanu un nepietiekamus centienus vienoties ar pārējiem spēkiem. "Tas ir jādara tagad. Apkārt ir pietiekami daudz politisko spēku, ar ko runāt, kaut gan apzinos, ka citi spēki šādus piedāvājumus varētu arī noraidīt," teica eiroparlamentārietis.

Sestdien notika "Vienotības" domes sēde, kurā partijas biedri sprieda par "Vienotības" pārstāvētajām vērtībām.

Politiskā spēka vadītājs Ašeradens žurnālistiem atzina, ka patlaban spēkā ir 2011. gadā uzrakstīta "Vienotības" programma, kas sen nav koriģēta.

"Rīcības virziens patlaban sāk izkristalizēties, bet pagaidām vēl negribu apgalvot, ka mums ir skaidrs plāns. Es gribu, lai partijas biedri izsaka viedokļus un mēs kopīgi nonākam pie mērķiem, nevis vadība ir tā, kas pasaka partijas virzienus," uzsvēra "Vienotības" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!