Foto: Saeimas administrācija

Nākamnedēļ "Vienotība" plāno lemt par Saeimas frakcijas vadības maiņu. Uz priekšsēdētāja vietnieku amatiem varētu kandidēt deputāti Jānis Upenieks un Ints Dālderis (V/Par!), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Savukārt frakcijas vadītāja amatam partijas valde virza parlamentārieti Hosamu Abu Meri. Politiķi prognozē, ka, visticamāk, viņam būs nepieciešamais atbalsts, lai ieņemtu šo amatu.

Frakcijas vadītāju vietnieku amatiem jau iepriekš bija lemts piedāvāt tā dēvētājiem reģionu pārstāvjiem un partijas "Kustība "Par!"" deputātiem. Oficiāli viņi pagaidām atturas nosaukt kandidātus uz šo amatu.

Tomēr neoficiāli tiek pieļauts, ka "Kustība "Par!"" varētu virzīt Dālderi, savukārt reģionālie deputāti varētu piedāvāt par frakcijas priekšsēdētāja vietnieku apstiprināt Upenieku. Lai gan Upenieks nav starp tiem deputātiem, kuri pārstāv reģionālās sadarbības partijas, tomēr reģionu pārstāvji varētu ieteikt tieši viņu.

Kā ziņots, "Vienotības" valde no partijas izslēdza pašreizējo Saeimas frakcijas vadītāju Solvitu Āboltiņu, līdz ar to "Vienotības" Saeimas frakcijai būs jālemj par jaunu priekšsēdētāju. Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu un atgriezties diplomātiskajā dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!