Foto: LETA
Valdība otrdien akceptēja 590 224 eiro pārdali no programmas paaugstināt tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai citiem izglītojošiem pasākumiem.

Tas tika izdarīts, veicot grozījumus Ministru kabineta noteikumos, ko bija nepieciešams izstrādāt, jo tika veikti grozījumi darbības programmā "Izaugsme un nodarbinātība".

Attiecīgie grozījumi precizē projekta mērķa grupu un aktivitātes atbilstoši darbības programmā iekļautajām izmaiņām - turpmāk starpdisciplinārajos pasākumos varēs piedalīties arī politikas īstenotāju - Tiesu administrācijas - un darba devēju organizāciju, piemēram, Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas darba devēju konfederācijas pārstāvji. Minēto priekšlikumu izteica darba devēju organizāciju pārstāvji, un Tieslietu ministrija to ir ņēmusi vērā.

Kā norādīja ministrijā, tas ļaušot plānot iekļaujošākus projekta pasākumus, ņemot vērā tā galveno mērķi, tas ir, uzlabot tiesībsargājošo institūciju kompetenci uzņēmējdarbības vides uzlabošanai.

Kā skaidroja ministrijā, pagājušā gada sākumā koalīcijā tika panākta vienošanās par finansējuma pārdali 590 224 eiro apmērā no specifiskā atbalsta mērķa "Paaugstināt tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai", to novirzot "Valsts pārvaldes profesionālā pilnveide un sociālā dialoga attīstība labāka tiesiskā regulējuma izstrādē mazo un vidējo komersantu atbalsta, korupcijas novēršanas un ēnu ekonomikas mazināšanas jomās" pasākumiem - Latvijas darba devēju konfederācijas un Latvijas arodbiedrību savienības projektiem.

Minētie projekti sākotnēji darbības programmā nebija plānoti, tādēļ tiem bija nepieciešams rast finansējumu.

Pēc grozījumu pieņemšanas finansējuma saņēmējs un projekta īstenotājs - Tiesu administrācija - varēs turpināt aktīvu darbu pie šogad ieplānoto apmācību organizēšanas, kā arī papildināt projektu ar papildus atbalstāmām darbībām. Tiesu informācijas sistēmas papildināšana ar tiesu judikatūras meklētāja izveidi nodrošinās iespēju tiesnešiem un tiesu darbiniekiem efektīvi atlasīt un izmantot tiesu judikatūru gan ikdienas darbā, gan mācību procesā, tā skaidroja TM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!