Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien Viesītes un Bauskas ielas krustojumā plīsis ūdensvads un tas ietekmējis 10.tramvaja kustību, kas kursē maršrutā Centrāltirgus-Bišumuiža.

Tagad tramvajs kursē līdz bijušajam 4.tramvaja depo Vienības gatvē, kur apgriežas un dodas atpakaļ uz centru, bet tālāk uz Bišumuižu pasažieru pārvadāšanai pa šo maršrutu norīkots autobuss, portālam "Delfi" sacīja "Rīgas satiksmes" preses sekretārs Viktors Zaķis.

10.tramvaja pasažieriem jauna biļete pēc pārsēšanās autobusā nav jāpērk.

"Avārija ir ļoti nepatīkama, galvenokārt tādēļ, ka remontdarbu dēļ vienā posmā esam bijuši spiesti pārtraukt 10.tramvaja satiksmi, jo plīsums ir tieši zem vienas no tramvaja sliedēm," portālam "Delfi" sacīja "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks. Plīsis ir 100 mm ūdensvads, bez ūdensapgādes atstājos astoņas privātmājas. Tām ūdens tiek nodrošināts no autocisternas, no kuras gan divu stundu laikā paņemti ir vien divi spaiņi ūdens. Mucenieks piebilst, ka arī vakarā, kad cilvēki atgriezīsies mājās no darba, ūdens būs pieejams no cisternas.

Pagaidām esot grūti prognozēt, kad "Rīgas ūdenim" izdosies novērst avāriju un atjaunot gan ūdens apgādi, gan sabiedriskā transporta satiksmi.

Autobuss kursē līdz Bišumuižai.

"Rīgas satiksmes" vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!