Otrdien Bāriņu ielā plīsušā kanalizācijas vada remontdarbi turpināsies vēl vismaz divas vai trīs dienas, portālam "Delfi" norāda SIA "Rīgas ūdens" pārstāvis Artūrs Mucenieks.

Uzņēmuma speciālisti konstatējuši, ka tīkla bojājumi ir plašāki, nekā sākotnēji apzināts.

Mucenieks bojāto kanalizācijas vadu salīdzina ar plīsušu olas čaumalu – plaisas no kanalizācijas vadā izpletušās vairāku metru garumā.

Sākotnēji atsedzot bojātā kanalizācijas vada posmu, kurā otrdien noticis izskalojums, plānotie remontdarbi tika lēsti aptuveni trīs metru posmā. Apsekojot vietu rūpīgāk, remontdarbu plāns ir mainīts, būvdarbus veiks plašākā posmā.

"Plašāka kanalizācijas caurules posma nostiprināšana ir vienīgais veids, kā mēs varam nodrošināties pret to, lai pēc gada neatkārtotos līdzīga avārija," skaidroja Mucenieks, piebilstot, ka darbus sarežģī kanalizācijas ūdeņu plūsmas regulēšana un pārvirzīšana.

Iemesls notikušajam ir kanalizācijas trauslais materiāls. Betons, kas atrodas zem ceļa braucamās daļas, gadu gaitā vibrāciju iespaidā sācis plaisāt.

Patlaban kanalizācijas vads tiek labots, tam uzliekot īpaša materiāla čaulu, tāpat tiek nostiprināta būvbedre, lai novērstu atkārtotus izskalojumus.

Remontdarbi varētu turpināties vēl divas vai trīs dienas un to laikā satiksme Bāriņu ielā tiks ierobežota, proti, notiks vienā joslā abos virzienos.

Kā "Delfi" ziņoja, otrdien, 21, oktobrī, Bāriņu ielā, starp Hermaņa ielu un Uzvaras pieminekli, plīsa kanalizācijas vads.

Iedzīvotāju sadzīves ērtības negadījums neskar – iedzīvotājiem ir pieejams gan dzeramais ūdens, gan arī nodrošināta notekūdeņu aizplūšana.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!