Foto: LETA

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) izsolīs Vecumnieku cietumā mītošo gaļas šķirņu liellopu ganāmpulku, liecina pārvaldes paziņojums.

Ganāmpulks tiks izsolīt mutiskā izsolē ar augšupejošu soli, tā sākuma cena noteikta 57 342 eiro. Pirkums pēc iegādes jāapmaksā nedēļas laikā no izsoles dienas.

Vecumniekos darbojas vienīgais atklāta tipa cietums Latvijā. Kā pastāstīja IeVP preses pārstāve Ināra Makārova, ganāmpulks bija paredzēts ieslodzīto resocializācijas vajadzībām. Taču Valsts kontrole 2012.gada ziņojumā par ieslodzījuma vietu apgādes un iepirkumu sistēmu secināja, ka fermas darbība neatbilst normatīvajos aktos noteiktajam, jo tajā tiek veikta saimnieciskā darbība.

Kā norādījusi Makārova, pērn oktobrī Tieslietu ministrija devusi atļauju Vecumnieku cietuma fermas likvidācijai.

Līdz šim vienu fermas saimnieciskās apkalpes štata vietu dalīja divi notiesātie. Būtisku ietekmi uz notiesāto nodarbinātību fermas likvidācija neradīs, jo lielākā daļa notiesāto strādā darbavietās pie uzņēmējiem ārpus cietuma. Tomēr IeVP būtu gandarīta, ja izolē piedalītos kāds uzņēmējs, kurš pēc ganāmpulka pārņemšanas būtu ieinteresēts nodarbināt ieslodzītos.

Patlaban fermā mīt 37 govis, 14 teles, 32 teļi un divi buļļi.

Izsole notiks 15.septembrī. Ar izsoles noteikumiem un visu pārējo informāciju, tostarp ganāmpulka apskates vietu un laiku, interesanti var iepazīties IeVP mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!