Foto: AFI
Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņa") apbalvojums no Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda (SSPTVF) vērtējams diezgan divdomīgi, ārpolitikas eksperts Kārlis Daukšts.

Komentējot šā apbalvojuma saņemšanu, eksperts, norādīja, ka laicīgās un garīgās varas saplūšana ir viena no Krievijas varas īstenotās politikas balstiem. "Iespējams, Ušakovs mēģina darīt to pašu. Tas ir diezgan dīvains apbalvojums" viņš norādīja.

"Tāpat jāteic, ka Krievijas ģeopolitika un tā saucamā krievu pasaule lielā mērā balstās tieši uz pareizticību," komentēja Daukšts.

"Īpatnēji ir tas, ka pareizticīgās konfesijas būtība vienmēr tiek savienota ar konkrētu teritoriju, kas ir redzams arī no Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarha Kirila darbībām. Kopumā šāda pieeja vērtējama kā bīstama," teica eksperts.

Jau vēstīts, ka Maskavā, Kristus Glābēja katedrālē piektdien tiks pasniegti Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda apbalvojumi Antiohijas un visu Austrumu patriarham Jānim X, Pareizticīgās Palestīnas biedrības priekšsēdētājam Sergejam Stepašinam, kā arī Rīgas domes priekšsēdētājam Ušakovam.

Apbalvojumus pasniedz Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils.

Ušakovs, komentējot Starptautiskā sabiedriskā pareizticīgo tautu vienotības fonda apbalvojuma saņemšanu, skaidroja, ka Rīgas dome jau kopš 2009.gada konsekventi strādā ar kristīgajām konfesijām.

"Mums uzreiz bija izveidota padome, kurā pārstāvētas visas kristīgās un ne tikai kristīgās konfesijas. Mums ir ļoti laba sadarbība gan ar pareizticīgajiem, gan ar katoļiem, gan ar luterāņiem, vecticībniekiem, baptistiem. Tas ir sistemātisks darbs," viņš skaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!