Foto: F64
Turpinot "Parex" bankas restrukturizāciju un līdzekļu ekonomiju, šī gada laikā "Parex" bankas atalgojumu fonds samazināts par 30%, tai skaitā bankas vadības un valdes priekšsēdētāja atalgojums, reaģējot uz sestdien "Latvijas Avīzē" un citos medijos izskanējušo informāciju, ka banka atsakoties izpaust informāciju par administrācijas atalgojumu, portālam "Delfi" pavēstīja "Parex" korporatīvo komunikāciju daļas vadītājas pienākumu izpildītāja Inga Saleniece. Informācija par 30% atalgojuma samazinājumu izskanējusi jau oktobra sākumā, liecina "Delfi" rakstu arhīvs.

Bankas pārstāve informē, ka būtiski samazināti administratīvie izdevumi - par 16 miljoniem latu jeb 31%: komandējumu izdevumi par 93%, reklāmas, mārketinga un reprezentācijas izdevumi par 85%, transporta izdevumi par 68%, kancelejas izdevumi par 61%, sakaru izdevumi par 28%. Līdz gada beigām administratīvos izdevumus plānots samazināt vēl par aptuveni 10%.

Ievērojamu optimizācijas un efektivitātes palielināšanas darbu "Parex" banka uzsāka jau 2008. gada nogalē, kad būtiski tika samazināts "Parex" bankas valdes un padomes atalgojums, - norāda Saleniece. Jaunajai valdei noteikts atalgojums 28% apmērā no iepriekšējās valdes atalgojuma, savukārt jaunās padomes atalgojums sastāda 17% no iepriekšējās padomes izmaksām.

Tāpat "Parex" pārstāve uzsver, ka būtisku ietaupījumu sniedz bankas darbinieku pārcelšanās uz jauno administratīvo ēku Republikas laukumā 2a, Rīgā. Pārceļoties uz jaunajām telpām un atbrīvojot nomātās 11 ēkas citviet Rīgā, "Parex" grupa plāno ietaupīt 2,7 miljonus latu gadā. Turpmāk banka pakalpojumu sniegšanu klientiem Rīgas centrā koncentrēs filiālē "Citadele", lai paaugstinātu klientu apkalpošanas standartus, un samazinātu administratīvos izdevumus.

"Parex" bankas stratēģiskie mērķi šobrīd ir iespējami ātrāka valsts ieguldītās naudas atdošana, atgriešanas privātajā sektorā, kā arī finanšu rādītāju uzlabošana, tai skaitā noguldījumu apjoma palielināšana, - norāda Saleniece. Tā, piemēram, šā gada septembrī bankas rezidentu noguldījumi ir palielinājušies par aptuveni 18 miljoniem latu, kas lejupslīdošas ekonomikas apstākļos vērtējams kā būtisks bankas komandas sasniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!