Foto: F64
Visi "Parex bankas" noguldītāji automātiski tiks pārcelti uz jauno banku un klientiem nevajadzēs pārslēgt līdz šim ar banku noslēgtos līgumus, portālu "Delfi" informēja bankas pārstāve Inga Saleniece.

"Jaunā banka spēs sekmīgi un stabili strādāt bez papildus valsts finansējuma un ierobežojumiem, kas pašlaik apgrūtina "Parex bankas" darbu, līdz ar to banka varēs daudz dinamiskāk attīstīt savus pakalpojumus un piedāvāt klientiem nepieciešamos produktus, tai skaitā kreditēšanas pakalpojumus," uzsver bankas pārstāvji.

Saleniece norāda, ka banka jau ir saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisijas atļauju palielināt kredītlimitus bankas lielākajiem lojālajiem klientiem – uzņēmumiem, noslēgusi līgumu ar Eiropas Investīciju banku par kredītresursu piešķiršanu 100 miljonu eiro apmērā mazo un vidējo uzņēmumu kreditēšanai, kā arī noslēgusi tirdzniecības finansēšanas līgumu ar Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku. Vienošanās ar šīm kredītiestādēm ļaus jaunajai bankai aktīvi uzsākt savu darbību, veicinot Latvijas ekonomikas attīstību.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien no diviem starptautisko konsultantu piedāvātajiem "Parex" restrukturizācijas variantiem izvēlējās to, kas paredz labo aktīvu izdalīšanu jaunā uzņēmumā. Šis plāns vēl jāapstiprina Eiropas Komisijā.

Ar starptautisko konsultantu "Nomura" noslēgts līgums par "Parex" restrukturizācijas plāna izstrādi un ieviešanu. Tāpat konsultants organizēs "Parex bankas" un restrukturizācijas rezultātā izveidoto vienību pārdošanu.

Patlaban 76,6% "Parex bankas" akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 19,7% - ERAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!