Foto: DELFI

Kāds 40 gadus vecs vīrietis Rīgā kāda nama kāpņutelpā pārkritis pāri margām un, nokrītot no teju piecu metru augstuma, guvis nopietnu galvas traumu un mugurkaula jostas daļas bojājumus, portāls “Delfi” uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Savukārt Vidzemē kādu 53 gadus vecu sievieti sejā sakodis pašas suns, kad viņa bija pieliekusies, lai noglaudītu kucēnus.

Savukārt Kurzemē kāds 44 gadus vecs vīrietis guvis darba traumu - viņš no piekabes krāvis laukā betona plāksnes un ar vienu no tām piespiedis kāju, gūstot pēdas kaula lūzumu.

Kāds 13 gadus vecs zēns Latgalē mēģinājis braukt ar motociklu, taču nokritis un lauzis atslēgas kaulu. Kurzemē kāds 26 gadus vecs vīrietis ar motociklu kritis, gūstot nopietnu muguras traumu.

Mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī vairākiem "spaisu" upuriem. Tā kāds 26 gadus vecs vīrietis smēķējis augu maisījumus un paralēli lietojis arī alkoholu. Viņš ar diagnozi saindēšanās nogādāts slimnīcā.

Tāpat kāds 16 gadus vecs puisis pēc "spaisa" pīpēšanas ar neadekvātu uzvedību no policijas iecirkņa nogādāts slimnīcā. Tāpat no policijas iecirkņa slimnīcā nogādāts arī kāds 25 gads vecs vīrietis, kurš pēc augu maisījumu pīpēšanas sācis neadekvāti uzvesties.

Mediķi palīdzējuši arī kādam 29 gadus vecam vīrietim, pie kura "ātros" izsaukusi viņa dzīvesbiedre. Vīrietim bijusi slikta dūša, vemšana, kā arī baiļu sajūta. Viņam palīdzība sniegta uz vietas, bet no hospitalizācijas vīrietis atteicies.

Pie kāda 40 gadus veca vīrieša mediķus izsaukuši garāmgājēji. Viņš pēc "spaisa" pīpēšanas novilcis drēbes, gājis bradāt pa ūdeni. Mediķi vīrieti nogādājuši slimnīcā.

Kopumā mediķi piektdien devušies 1324 izsaukumos, no tiem 251 bijis saistīts ar traumu gūšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!