Foto: LETA

Pirms oktobrī paredzētajām Saeimas vēlēšanām bijušās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas vadītajai partijai "No sirds Latvijai" pagaidām ziedoti 330 eiro, bet bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītajai "Jaunajai konservatīvajai partija" ieskaitīti 598 eiro, liecina informācija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja mājaslapā.

Šogad 5.maijā dibinātajai Sudrabas partijai ziedojumi ieskaitīti jūnijā un jūlijā. "Jaunā konservatīvā partija", kas dibināta šogad 17.maijā, saņēmusi 598 eiro un lielāko daļu no šīs summas ziedojis Bordāns.

Pēdējos mēnešos ziedojumi nav ieskaitīti Aināra Šlesera vadītajai partijai "Vienoti Latvijai". Lai arī 3.jūlijā tika paziņots, ka partijas saraksta līderi būs partijas vadītājs Šlesers un tai nesen pievienojušies ekspremjeri Ivars Godmanis un Aigars Kalvītis, kā arī politiķi Jānis Straume un Jānis Jurkāns. Pēdējais ziedojums šai partijai ieskaitīts 22.aprīlī. Partijai kopumā kopš 2012.gada novembra iedzīvotāji atvēlējuši 139 435 eiro.

No Saeimā nepārstāvētajām partijām vislielākos ziedojumus ieguvusi Einara Repšes vadītā partija "Latvijas attīstībai", kas kopš savas dibināšanas pagājušā gada decembrī kopumā saņēmusi 354 331 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!