Foto: DELFI Aculiecinieks
Pēc jezgas, kuru sociālajos tīklos pagājušajā nedēļā izraisīja kādas Līvu laukumā topošas vasaras kafejnīcas noformējums melni oranžos toņos, kafejnīcas īpašnieki to ir mainījuši, šonedēļ novēroja portāls "Delfi".

Iepriekšējais noformējums sociālajos tīklos paspēja izpelnīties Rīgas lielākās Georga lentes slavu. Turklāt, kā bija pamanījuši vērīgākie sociālo tīklu lietotāji, milzīgā "Georga lente" bija izvietota uz ēkas, kurā atrodas Nacionālās apvienības birojs.

 Jau pirmdien oranžmelni svītrotais krāsojums tika aizsegts, bet tagad tas ir pārkrāsots maigākos toņos.

Rīgas pilsētas Būvvaldē portāls "Delfi" noskaidroja, ka vasaras kafejnīcas īpašnieks ir SIA "MH13", kas saimnieko arī ēkā Kaļķu ielā 11 esošajā restorānā "Mad House".

Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žūka norāda, ka februārī iesniegtajā iesniegumā par vasaras terases izveidi uzņēmums nebija norādījis, ka plāno veidot dēļu sienu uz ēkas ugunsmūra, tādēļ būvvalde neesot bijusi informēta par plānoto krāsojumu.

"Pēc sižeta televīzijā, vasaras terases īpašnieki šo sienu aizklāja ar plēvēm.  Šobrīd oranžais krāsojums ir pārkrāsots zeltītā tonī un  terases īpašnieki  ir bijuši uz konsultāciju Būvvaldē. Tuvākajā laikā Būvvaldē tiks iesniegta papildu informācija, kura tiks paredzēti  šīs "dēļu sienas" krāsojums, augstums un atrašanās vieta," pauž Žūka.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!