Saeimas priekšsēdētāja biedrs Rihards Pīks ceturtdien parlamenta deputātiem bija spiests atgādināt elementāras pieklājības normas pēc tam, kad britu parlamenta apakšpalātas spīkeres vizītes laikā vairāki deputāti zālē nepiedienīgi skaļi sarunājās pa mobilajiem tālruņiem.
Viņš nolēmis arī ierosināt Saeimas prezidijam apsvērt iespēju plenārsēžu laikā aizliegt lietot mobilos tālruņus vispār.

Kad bija beigusies Betijas Būtroidas uzruna un sākās kārtējā Saeimas sēde, Pīks izteica izbrīnu par to, ka daži deputāti, neņemot vērā ieteikumu sēdes laikā nerunāt pa mobilajiem tālruņiem, čalojuši dažbrīd skaļāk, nekā parlamenta viešņa runājusi savā uzrunā.

Vēlāk Pīks presei atklāja, ka uzrunas laikā pa mobilajiem tālruņiem ir runājuši kreiso spēku deputāti Jakovs Pliners, Pāvels Maksimovs un sociāldemokrāts Pēteris Salkazanovs. Pīks norādīja, ka, sēžot Saeimas prezidijā, viņš dažbrīd šo deputātu replikas ir dzirdējis labāk nekā Būtroidas uzrunu.

Pīks norādīja, ka šis nav pirmais gadījums, kad parlamenta viesu uzrunu laikā deputāti nekautrējas runāt pa mobilajiem telefoniem. "Tas ir elementāras cieņas jautājums," sacīja Pīks.

Saeimas plenārsēžu zālē ir liegts sarunāties pa mobilajiem tālruņiem, ko rāda attiecīga zīmīte pie zāles durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!