Foto: LETA
Saeimas deputātam Edmundam Demiteram (ZRP) pieder kapitāldaļas vairākos uzņēmumos vairāk nekā 540 693 latu vērtībā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskajā datubāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija par 2011.gadu.

Deputātam pieder kapitāldaļas SIA "Jaunalko" 486 104 latu vērtībā, SIA "Vīzija DP" 51 275 latu vērtībā, SIA "Rosenbaums" 680 latu vērtībā un SIA "Ziemeļkurzemes drošība" 2530 latu vērtībā. Viņam pieder arī AS "Latvijas balzams" akcijas 104 latu vērtībā.

Politiķim pieder pieci zemes īpašumi Mērsraga novadā, divi zemes īpašumi Ģibuļu pagastā un viens zemes īpašums Lībagu pagastā.

Demiters pagājušajā gadā izsniedzis 5000 latu lielu aizdevumu. Šo informāciju viņš nenorādīja 2011.gada rudenī iesniegtajā deklarācijā, ko iesniedza pēc stāšanās deputāta amatā.

Algā no Saeimas viņš ir saņēmis 3945 latus un kompensācijā 372 latus. Politiķis arī deklarējis, ka viņš lieto 2008.gada izlaiduma vieglo automašīnu "Volvo XC90".

Deklarācijā par aizvadīto gadu Demiters norādījis, ka ieņem valdes priekšsēdētāja amatu "Alkohola ražotāju un tirgotāju apvienībā", SIA "Kokaudzētavā Kurzeme", SIA "Jaunalko" un SIA "Zaļais serviss". Viņš sniedzis ziņas par savu valdes locekļa statusu Talsu komersantu klubā un SIA "Zemeļkurzemes drošība". Viņš minējis, ka ir arī SIA "Vīzija DP" likvidators.

Politiķis ieņem Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sekretāra amatu, kā arī ir Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!