Foto: F64
Viens no partijas "Par dzimto valodu" līderiem Illarions Girss piektdien Rīgas pilsētas Vēlēšanu komisijā iesniedzis partijas sarakstu gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, portālam "Delfi" pastāstīja vēlēšanu komisijas vadītājs Juris Kokins.

Viņš pastāstīja, ka iesniegtie dokumenti bijuši derīgi, vien nācies pielabot partijas norādīto kontaktinformāciju. Savukārt kandidātu skaitu šajā un citos sarakstos varēs precīzi nosaukt pēc tam, kad Rīgas vēlēšanu komisija būs saņēmusi atbildīgo iestāžu atzinumu par katra kandidāta atbilstību dalībai vēlēšanās, pastāstīja Kokins.

Jau vēstīts, ka no piektdienas līdz 22.aprīlim partijas un vēlētāju apvienības varēs iesniegt deputātu kandidātu sarakstus šovasar, 1.jūnijā, gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Deputātu kandidātu sarakstus pašvaldību vēlēšanām pieņems republikas pilsētu un novadu vēlēšanu komisijas. Pavisam deputātu kandidātu sarakstus varēs iesniegt 119 pašvaldībās - deviņās republikas pilsētās un 110 novados, portālam "Delfi" pastāstīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Pašvaldību vēlēšanām kandidātu sarakstus var iesniegt partijas un partiju apvienības, bet 39 novados, kur iedzīvotāju skaits vēlēšanu izsludināšanas dienā bija mazāks par 5000, kandidātu sarakstus var iesniegt arī vēlētāju apvienības.

Tiesības kandidēt pašvaldību vēlēšanās ir balsstiesīgajiem Latvijas un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri ir reģistrēti Latvijas vēlētāju reģistrā un kuri vēlēšanu dienā būs vismaz 18 gadus veci.

Pavisam 1.jūnija pašvaldību vēlēšanās būs jāievēl 1618 deputāti. 39 pašvaldībās būs jāievēl deviņi deputāti, četrās pašvaldībās - 13 deputāti, 60 pašvaldībās - 15 deputāti, 15 pašvaldībās - 17 deputāti, bet Rīgas domē - 60 deputāti, liecina CVK apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!