Foto: LETA

Politiskās partijas "Progesīvie" valde ir atteikusies no tālākas sadarbības izvērtēšanas ar politisko partiju "Latvijas Attīstībai", otrdien informē partijas ģenerālsekretārs Roberts Putnis.

To vienbalsīgi savā pirmajā sēdē ir lēmusi sestdien partijas kongresā jaunievēlētā valde. Šis lēmums izriet no partijā notikušajām diskusijām par partijas programmu "Pagrieziens Ziemeļvalstu virzienā", teikts partijas paziņojumā. Tāpat uz šādu lēmumu partiju "Progesīvie" rosināja aizvadītās nedēļas krīze finanšu sektorā.

Partijas "Progesīvie" kongresa apstiprinātā programma "Pagrieziens Ziemeļvalstu virzienā" par prioritāriem politiskiem jautājumiem izvirza gan vispārēju valsts finansētu veselības apdrošināšanu, kas ir pieejama ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kā arī ienākumu no kapitāla aplikšanu ar nodokļiem līdzvērtīgi ienākumiem no darba. Šie programmatiskie jautājumi ir grūti savienojami ar partijas "Latvijas Attīstībai" politisko redzējumu.

Iepriekš politiskā partija "Kustība "Par!"" aicināja partiju "Progesīvie" izvērtēt sadarbības iespējas. Tādu pašu piedāvājumu "Par!" tika nosūtījuši arī Jaunajai konservatīvajai partijai, partijām "Izaugsme", "Latvijas Attīstībai" un "Vienotība". Atsaucoties šim aicinājumam, "Progesīvie" apliecināja gatavību uzsākt sadarbības sarunas ar politisko partiju "Kustība "Par!"" pie nosacījuma, ka tā izstāsies no valdošās koalīcijas ar "Vienotību", Zaļo un zemnieku savienību un Nacionālo apvienību.

Jau ziņots, ka februāra sākumā pēc kopīgas tikšanās "Progesīvie" un "Kustības "Par!"" atzina, ka abi politiskie spēki varētu veidot kopīgu kodolu sociāli liberālai politiskajai alternatīvai 13. Saeimas vēlēšanās

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!