Foto: AFP/Scanpix

Maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās "Vienotības" sarakstā ar pirmo numuru startēs Saeimas deputāts, bijušais premjerministrs Valdis Dombrovskis, ZZS sarakstā - Saeimas deputāts Andris Bērziņš, bet "Saskaņas centra" sarakstā - Boriss Cilevičs, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Visticamāk, ar otro numuru 24.maijā gaidāmajās vēlēšanās "Vienotības" sarakstā būs Sandra Kalniete, kas pašlaik ir Eiropas Parlamenta deputāte, bet trešais būs Artis Pabriks, kas iepriekšējā valdībā bija aizsardzības ministrs.

Savukārt par tālākajām pozīcijām "Vienotības" sarakstā notiek izšķiršanās starp esošajiem eiroparlamenta deputātiem - Krišjāni Kariņu, Inesi Vaideri un Kārli Šadurski.

"Zaļo un zemnieku savienības" sarakstā Eiropas Parlamenta vēlēšanās otrajā vietā būs Iveta Šulca, kas tagad ir Latvijas vēstniece Ēģiptē, bet savulaik vadīja Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā. Trešā ZZS sarakstā būs Saeimas deputāte Iveta Grigule, bet ceturtais - Saeimas deputāts Kārlis Seržants.

No "Saskaņas centra" eiroparlamenta vēlēšanās ar otro numuru kandidēs  Rīgas 28. vidusskolas direktors Guntars Jirgensons, ar trešo žurnālists Andrejs Mamikins, bet ar ceturto - Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!