Foto: Shutterstock
Šodien ar piemiņas pasākumiem visā Latvijā tiks atzīmētas Otrā pasaules kara beigas un nacisma sagrāve.

Valsts augstākās amatpersonas, tostarp Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) un Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), piedalīsies svinīgajā vainagu nolikšanas ceremonijā Rīgas Brāļu kapos. Vainagu nolikšanas ceremonija Brāļu kapos notiks plkst.11.

Sagaidot piemiņas dienu, Valsts prezidents Andris Bērziņš vēstījumā Latvijas iedzīvotājiem aicina nepieļaut mēģinājumus pārrakstīt valsts vēsturi un atkārtot Otrā pasaules kara notikumus. "Otrais pasaules karš bija šaušalīgākais no slaktiņiem, kas izcēlās no absurdas ideoloģijas un pārtapa vadonisma apsēstības laikmetā," pieminot baisos notikumus, vēstījumā pauž Valsts prezidents. Viņš atgādina, ka Otrais pasaules karš beidzās tikai pirms 69 gadiem, un atmiņas nekad neizgaisīs no vēstures avotiem.

Mūsu valsts nākotne un mūsu spēks ir vienotā redzējumā par neatkarīgu Latviju, atgādina Bērziņš
Eiropā un kopš 1995.gada oficiāli arī Latvijā 8.maijā tiek svinētas Otrā pasaules kara beigas. Šajā dienā beidzās Otrais pasaules karš, kas ilga no 1939.līdz 1945.gadam. Krievija tā vietā svin "uzvaras dienu" un dara to dienu vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!