Foto: LETA

Dabas un vides jautājumi Latvijā lēmumu virzības un pieņemšanas līmenī ne vienmēr tiek ''ņemti par pilnu'', lai gan tiem jābūt svarīgiem ikvienas valsts pārvaldē, raidījumā "Rīta Panorāma" teica Pasaules Dabas Fonda Latvijā direktors Jānis Rozītis.

Viņš aicināja vērtēt, vai "daba un vide patiesi ir darba kārtībā". Rozītis uzsvēra, ka šobrīd pasaulē diskusijas ir par to, kā saimniekot iespējami gudrāk un inteliģentāk, jo viena no pasaules problēmām ir bioloģiskā daudzveidība.

Tieši bioloģiskā daudzveidība ir šī gada Zemes stundas, kas notiks sestdien, temats. Zemes stundas laikā no pulksten 20.30 līdz 21.30 pēc vietējā laika ikviens pasaules iedzīvotājs ir aicināts izslēgt gaismu, tādējādi simboliski pievienojoties planētai Zeme.

Rozītis uzsvēra, ka Zemes stundas mērķis nav ietaupīt elektrību: "Tas nav stāsts par elektrību, tas ir stāsts par to, vai tev rūp vides jautājumi."

Pasaules dabas fonds aicina sestdien ne vien izslēgt gaismu, bet arī dalīties sociālajos tīklos ar kāda sev svarīga dabas objekta fotoattēlu, pievienojot mirkļbirku #zemesstunda. Tāpat ikviens aicināts pievienoties Zemes stundai veltītajiem pasākumiem visā Latvijā, vai arī noorganizēt to pašam, reģistrējot pasākumu Zemes stundai veltītajā vietnē www.earthhour.org . Vietnē arī ir iespējams iepazīties, kur Latvijā un visā pasaulē jau ieplānotas dažādas Zemes stundas aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!