Foto: LETA

Ja valdība atbrīvos Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktori Baibu Paševicu no amata, viņa plāno vērsīsies tiesā, pārsūdzot disciplinārlietas veikšanas gaitu, pastāstīja Paševica.

Viņa norādīja, ka disciplinārlieta ir izmeklēta tendenciozi. "Mana disciplinārlieta ir izmeklēta tendenciozi, kā arī mani paskaidrojumi tās ietvaros netika ņemti vērā," sacīja Paševica un norādīja, ka nepatiess ir apgalvojums, ka darba algu fondā ir iztrūkums. "Darba algu fondā, aprēķinot pēc dažādām metodēm, veidojas nevis iztrūkums, bet pārpalikums," teica Paševica.

Tāpat viņa norādīja, ka neskatoties uz viņas lūgumu palielināt disciplinārlietas izmeklētāju skaitu līdz trijiem, tas netika darīts.

Uz jautājumu, kam varētu būt izdevīgi atstādināt Paševicu no NVA direktores amata, viņa norādīja, ka tas ir saistīts ar labklājības ministres Ilzes Viņķeles simpātijām. "Acīmredzot, ministrei ir sava patika, vai sava nepatika pret atsevišķām amatpersonām. Jāsāk apspriest vai valstij nesanāk lētāk līdz ar ministru maiņu nomainīt arī visu iestāžu vadītājus, nevis pret viņiem veikt bezjēdzīgas disciplinārlietas," teica Paševica.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien, 13.martā, lems par Paševicas atbrīvošanu no amata.

Labklājības ministrija (LM) norāda, ka Paševicas disciplinārlietas izmeklēšanas laikā secināts, ka NVA direktore ir izdarījusi tiesību normu pārkāpumu, 2012.gada atalgojuma fondā uzņemoties budžeta saistības, kas par 134 455 latiem pārsniedz NVA likumā "Par valsts budžetu 2012.gadam" noteiktos saistību maksimāli pieļaujamos apmērus.

LM uzsver, ka tādējādi Paševica ar nodomu ir izdarījusi Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumā norādīto disciplinārpārkāpumu – nekvalitatīva amatu pienākumu pildīšana, tostarp tiesību aktiem neatbilstoša rīcība ar finanšu līdzekļiem –, kā dēļ valsts interesēm nodarīts būtisks kaitējums. "Līdz ar to saskaņā ar Valsts civildienesta ierēdņu disciplināratbildības likumu ir pietiekams pamats Paševicai piemērot disciplinārsodu – atbrīvošana no amata," norāda LM.

Tāpat ziņots, ka ar Viņķeles rīkojumu Paševica 11.janvārī uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku tika atstādināta no amata. Disciplinārlieta tika ierosināta par iespējamiem pārkāpumiem rīcībā ar budžeta līdzekļiem.

Aģentūras direktores pienākumus no 11.janvāra veic NVA direktores vietniece Vivita Pūliņa.

NVA ir labklājības ministra pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas īsteno valsts politiku bezdarba samazināšanas un bezdarbnieku, darba meklētāju un bezdarba riskam pakļauto jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!