Foto: AFI

Rīgas apgabaltiesa pirmdien plkst.9.50 pasludinās spriedumu "Visu Latvijai!" (VL) (tagad - nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK) prasībā pret bijušo AS "Pasažieru vilciens" valdes locekli Aigaru Štokenbergu (V) par 10 000 latu (14 229 eiro) kompensācijas piedziņu.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 2012.gada septembrī pilnībā noraidīja VL prasību pret bijušo tieslietu ministru Štokenbergu par nepatiesu, godu un cieņu aizskarošu ziņu izteikšanu un 10 000 latu (14 229 eiro) kompensācijas piedziņu. Lieta tika skatīta slēgtā sēdē.

Prasības pieteikumu tiesā VL vārdā 2011.gada vasarā iesniedza partijas valdes locekļi Raivis Dzintars un Imants Parādnieks. VL lūdza uzlikt par pienākumu Štokenbergam kā nepatiesas, godu un cieņu aizskarošas atsaukt 2011.gada 23.jūlija žurnālā "Sestdiena" un tīmekļa vietnē "www.diena.lv" publicētās ziņas par VL un tās biedriem.

Pirmā epizode bija par Štokenberga intervijas laikā pausto izteikumu par nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas deputātiem kā ekstrēmistiem. Vadoties no Štokenberga teiktā, VL pārstāvji secinājuši, ka, pēc viņa domām, VL piekopj ekstrēmismu, proti, galējus uzskatus un līdzekļus savu politisko mērķu sasniegšanai, savukārt nacionālās apvienības biedri - Saeimā ievēlētie deputāti - ir ekstrēmisti, proti, cilvēki ar galējiem politiskiem uzskatiem, kas atzīst galējus līdzekļus savu politisko mērķu sasniegšanai.

VL uzskata, ka šie izteikumi ir atzīstami par nepatiesiem, godu un cieņu aizskarošiem, jo VL un nacionālā apvienība kopš to dibināšanas brīža ir darbojušās stingri pēc likuma, to politiskie mērķi ir vispārzināmi un publiski pieejami un tie nav atzīstami par ekstrēmiem, tāpat kā par ekstrēmiem nav atzīstami līdzekļi šo izvirzīto mērķu sasniegšanai. Neviena no atbildētāja pieminētajām personām nekad nav paudusi ekstrēmus uzskatus, ko apliecina fakts, ka tiesībsargājošās iestādes nekad pret minētajām personām nav vērsušās par šādu izteikumu vai citu darbību veikšanu, pausts prasības pieteikumā.

Savukārt otrā epizode bija par Štokenberga izteikumiem saistībā ar šaudīšanos pie kādreizējā ārlietu ministra Arta Pabrika (V) mājas pirms dažiem gadiem. No šiem izteikumiem izrietot, ka ir fakti jeb ziņas (liecības, pierādījumi), ka VL biedri pie Pabrika dzīvesvietas ir pielietojuši šaujamieročus, tāpēc VL darbība ir uzskatāma par ekstrēmismu un attiecīgi tās biedri - par ekstrēmistiem. Faktiski atbildētājs apgalvojot, ka VL ir izdarījusi smagu noziedzīgu nodarījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!