Foto: Reuters/Scanpix

Spridzinātāja pašnāvnieka rīkotā uzbrukumā militārās policijas postenim Turcijas austrumos, Agri provincē, svētdienas rītā nogalināti divi drošības spēku karavīri un vēl 24 ievainoti. Ar sprāgstvielām piekrauts traktors piebraucis postenim Dogubajazitas rajonā, vēsta aģentūra "Anatodolu", atsaucoties uz provinces gubernatora pārstāvi.

Tiek ziņots arī, ka Mardinas provincē valsts dienvidaustrumos viens karavīrs gājis bojā un astoņi ievainoti, kad armijas mašīna uzbraukusi spridzeklim.

Par abu sprādzienu sarīkošanu tiek turēts aizdomās kurdu separātistu grupējums "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK), kas paziņoja par pamiera pārtraukšanu, kad Turcijas lidmašīnas pagājušajā nedēļā sāka bombardēt tā bāzes Irākas ziemeļos.

Pamieru Ankara un PKK pasludināja 2013. gadā. Tas gan visu laiku bija ļoti trausls, bet abas puses to visumā ievēroja. PKK paziņojusi, ka pamiera uzturēšanas nosacījumi ir sagrauti, un uzskata, ka grupējuma bāzu bombardēšana Irākas ziemeļos ir Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana "vissmagākā militārā un politiskā kļūda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!