Foto: Scanpix

Ar mērķi nodrošināt sabiedrisko kārtību un ceļu satiksmes drošību, kā arī nepieļaut avārijās cietušo personu skaita palielināšanos Ziemassvētkos un Jaunajā gadā Valsts policija no 23.decembra līdz 5.janvārim pastiprināti uzraudzīs satiksmi un pirotehnikas apriti, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē.

Pastiprināta uzmanība tiks pievērsta svētku svinību norises vietām un mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku – gājēju, velosipēdu un mopēdu vadītāju – kontrolei. Tāpat likumsargi pievērsīsies arī pārkāpumiem, kas saistīti ar drošības jostu, aizsargķiveru un bērnu sēdeklīšu lietošanas noteikumu ievērošanu.

Policisti vienlaicīgi skaidros riskus saistībā ar Ceļu Satiksmes noteikumu neievērošanu. Uzmanīti tiks arī autovadītāji, lai maksimāli novērstu transportlīdzekļa vadīšanu alkohola vai citu apreibinošu vielu iespaidā. Papildus policisti pastiprināti uzraudzīs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu.

Svētkos policija pastiprināti kontrolēs pirotehnisko izstrādājumu apriti. Kā informēja Valsts policijā, pastiprināti sabiedriskās kārtības uzraudzība notiks no 23.decembra līdz 2.janvārim. Valsts policija kontrolēs, vai pirotehniskos izstrādājumus netirgo nelicencētās tirdzniecības vietās un pirotehnika netiek pārdota personām, kuras nav sasniegušas Pirotehnisko izstrādājumu aprites likumā noteikto vecumu. Tāpat pastiprinātā kontrole mērķēta, lai nepieļautu pirotehnisko izstrādājumu izmantošanas noteikumu pārkāpumus, sevišķi pirotehnisko izstrādājumu izmantošanu huligāniskiem mērķiem.

Policija aicina svētku svinētājus izvēlēties atbilstošus un maksimāli drošus izstrādājumus. Izdarot nepareizu izvēli, diemžēl gandrīz katru gadu notiek kāds pirotehnikas izraisīts nelaimes gadījums, skaidro likumsargi.

Valsts policija atgādina, ka pirotehniku atļauts tirgot tajās tirdzniecības vietās, kurām ir speciālā atļauja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!