Foto: F64

Ogres novada dome nākamās nedēļas sākumā plāno organizēt ārkārtas sēdi, lai pārrunātu situāciju ar pašvaldības aģentūru "Ogres namsaimnieks" un lemt par audita veikšanu uzņēmumā vai apsvērt tā reorganizāciju, sacīja domes priekšsēdētājs Egils Helmanis (VL-TB/LNNK).

Helmanis apgalvoja, ka viņam arvien nav oficiālās informācijas par notikušo "Ogres namsaimniekā" un iespējamām aizturētām personām.

Helmanis turpina pieļaut, ka policijas aizdomas varētu būt saistītas ar notikumiem, kas risinājušies gada sākumu vai iepriekšējā gadā, proti, iespējams, notikušas kādas darbības, kas būtu jāvērtē kontekstā ar krimināllikuma normām. Nekādus sīkākus komentārus Helmanis nesniedza.

Viņš norādīja, ka pirmdien vai otrdien tiks sasaukta domes ārkārtas sēde, kurā varētu lemt par auditoru piesaisti vai revīziju "Ogres namsaimniekā". Tāpat varētu apsvērt "Ogres namsaimnieka" reorganizāciju, piebilda Helmanis.

Kā ziņots, Valsts policijas (VP) Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde aizdomās par Ogres novada pašvaldības aģentūrai "Ogres namsaimnieks" piederošu naudas līdzekļu izkrāpšanu 90 961 eiro apmērā aizturējusi 11 personas, tajā skaitā arī trīs vadoša līmeņa pašvaldības uzņēmuma darbiniekus.

Sadarbībā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu policija ieguvusi informāciju par iespējamu naudas izkrāpšanu pašvaldības uzņēmumā. Veicot izmeklēšanas darbības, policija noskaidroja, ka, visticamāk, izkrāptie naudas līdzekļi tiek legalizēti, tos pārskaitot uz trešo personu bankas kontiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp aizturētajām personām varētu būt aģentūras vadītājs Aigars Briedis un Inženiertīklu pārvaldes vadītājs Vjačeslavs Paramonovs.

LETA neizdevās sazināties ar Paramonovu, jo viņam ir izslēgts telefons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!