Foto: DELFI

Eiropas Komisijas (EK) lēmums apturēt iepriekšējo piedāvājumu paketi ciklveida ekonomikas jomās Latviju tiešā veidā neietekmēs, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietniece Alda Ozola.

Viņa pauda, ka pašvaldībām gan tādējādi būs jāpārdomā atkritumu apsaimniekošanas stratēģija, jo pastāv iespēja, ka turpmākās investīcijas atkritumu poligonu izveidē un attīstībā nākotnē var būt mazāk pieejamas.

Ozola norādīja, Latvijā uz vienu iedzīvotāju tiek saražots mazāk atkritumu nekā vairumā citu ES valstu, tomēr pārstādes jomā Latvijā ir viens no zemākajiem rādītājiem. Tā kā pārlieku daudz atkritumu tiek apglabāts poligonos, labāki atkritumu apsaimniekošanas paņēmieni, piemēram, atkārtota izmantošana un pārstrāde, tiek izmantoti nepietiekami. Atkritumu apglabāšana tiek uskatīts par vienu no vissliktākajiem apsaimniekošanas risinājumiem.

Šonedēļ Eiropas Komisija oficiāli atcēla ambiciozo atkritumu apsaimniekošanas un ciklveida ekonomikas priekšlikumu paketi, ko izstrādāja iepriekšējais Eiropas Komisijas sastāvs stratēģijas "Eiropa 2020" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!