Foto: LETA

Rīgas pilsētas pašvaldības policijas ilggadējais priekšnieks Jānis Geduševs atstās amatu un sāks strādāt pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” valdē, bet viņa vietā policiju vadīs Juris Lūkass, kurš līdz šim bija priekšnieka vietnieks.

Kā savā "Facebook" profilā ierakstījis Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) Rīgas pašvaldības policijai tagad ir arī jauna vadība. Priekšnieks būs Juris Lūkass, vietnieks - Andrejs Aronovs.

Pašvaldības policijas 23.gadu jubilejas svinībās Ušakovs uzrunā klātesošajiem izvirzījis divus nozīmīgus uzdevumus nākošajam darba periodam - intensificēt patrulēšanu Rīgas apkaimēs un pastiprināt cīņu pret tā sauktajām „legālajām narkotikām". „Mēs neļausim kropļot mūsu bērnus. Cīņai pret „legālajām narkotikām" tiks izveidota speciāla pašvaldības policijas nodaļa," uzsvēra Rīgas mērs.

Ušakovs arī pateicās Rīgas pašvaldības policijas līdzšinējam priekšniekam Geduševam par ilggadēju, augsti profesionālu un godprātīgu darbu drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā Rīgā un pasniedza viņam pilsētas augstāko apbalvojumu - Goda rakstu, informē pašvaldībā.

Uzrunājot policijas darbiniekus, kas piedalījās svinīgajā pasākumā, Geduševs paziņoja, ka nolēmis atstāt savu amatu. „Esmu bijis šajā postenī 11 gadus un nolēmu virzīties tālāk, pieņemot jaunus izaicinājumus," teica Geduševs. Viņš turpinās darbu Rīgas pašvaldībā, strādājot RP SIA „Rīgas satiksme" valdē un atbildot par drošības jautājumiem sabiedriskajā transportā.

Geduševs Rīgas pašvaldības policiju vada kopš 2002.gada. Iepriekš viņš bija Valsts prezidenta apsardzes priekšnieka vietnieks. Geduševs mācījies 7.vidusskolā, 2001.gadā pabeidzis arī Sociālo tehnoloģiju augstskolas Tiesību zinātņu fakultāti, iegūstot jurista kvalifikāciju.

1995.gadā viņš pabeidza Nacionālo aizsardzības akadēmiju ar vada komandiera kvalifikāciju, 1997.gadā - drošības dienesta virsnieku militāros kursus. Geduševs pabeidza dažādus militārus kursus arī ASV, Dānijā. 1991.gadā Geduševs strādāja 1.policijas bataljonā, Augstākās padomes apsardzes dienestā, no 1992. līdz 1993.gadam - Latvijas Republikas Drošības dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!