Foto: LETA

Pateicība par Latvijas neatkarību un vietu Eiropas valstu kartē jāsaka ne vien Latvijas ļaudīm, bet arī visai Eiropai, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Par to informēja parlamenta Preses dienestā.

"Pateicoties tautas drosmei un mūsu sabiedroto atbalstam, Latvija pirms divdesmit pieciem gadiem spēra vienu no nozīmīgākajiem soļiem mūsu valsts vēsturē – atguva neatkarību un vietu Eiropas valstu kartē. Šodien par to saku paldies ne vien Latvijas ļaudīm, bet arī visai Eiropai, un Eiropas Parlaments ir piemērota vieta šai pateicībai," trešdien Eiropas Parlamentā Briselē atklājot svinīgu pasākumu par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 25.gadadienai, uzsvēra Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja, uzrunājot klātesošos, atskatījās uz Latvijas panākumiem 25 atjaunotās neatkarības gados. "Šis ir bijis pārmaiņu, izaugsmes un konsolidācijas laiks. Latvija ir pievienojusies rietumvalstu saimei un patlaban pilda prezidējošās valsts pienākumus Eiropas Savienības Padomē. Prezidentūra ir arī simbolisks mirklis, kas apliecina – Latvija ir pilntiesīga Eiropas Savienības dalībvalsts," Mūrniece.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Latvija prezidējošās valsts pienākumus uzņēmusies laikā, kas vēsturē iezīmējies kā kritisks. "Brīvība un miers Eiropā patlaban saskaras ar izaicinājumiem, un tas ir mūsu – Eiropas politikas veidotāju - rokās pieņemt lēmumus, kas aizsargā mūsu vērtības un brīvības," teica Saeimas priekšsēdētāja.

Svinīgā pasākuma ietvaros Saeima Eiropas Parlamenta modernās mākslas kolekcijai dāvina Purvīša balvas nominanta Kaspara Teodora Bramberga gleznu "Trīs formas 01" un koncertu sniedz koklētāja Laima Jansone, kurā mūziķe uzstājas kopā ar saviem sadarbības partneriem Arti Orubu un Andri Grunti, veidojot audiovizuālu priekšnesumu, kas latviešu tradicionālās mūzikas skanējumam piešķir mūsdienu elpu.

"Latvija ir teritoriāli neliela valsts pasaules kartē, taču, kad runa ir par kultūru, mūsu valsts ir iedvesmojoša lielvara. Latvija savu neatkarību atguva, izmantojot dziesmas – Dziesmotajā revolūcijā. Tāpēc koncerts šeit – Eiropas Parlamentā – ir labākais veids, kā svinēt Latvijas neatkarības atjaunošanas gadadienu un pateikties mūsu draugiem Eiropā," sacīja Mūrniece, informējot, ka Latvijā ir daudz ambiciozu mākslinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!