Patlaban vēl nav skaidri zināms, vai Lielbritānija patiešām izstāsies no Eiropas Savienības, taču pirmdienas rītā briti paziņojuši, ka līdz jaunas valdības veidošanai oktobrī nekādu oficiālu informāciju par to nesniegšot, pirmdien LNT raidījumam "900 sekundes" atklāja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Ministrs skaidroja, ka tuvāko divu gadu laikā Lielbritānijas referenduma rezultātu dēļ nekādas pārmaiņas ES nav sagaidāmas. Turklāt Lielbritānijas referendums juridiski vēl neko nenozīmējot, sacīja Rinkēvičš.

Viņš norādīja, ka lēmums par izstāšanos no ES jāpieņem britu valdībai. Tāpēc teorētiski pastāv iespēja, ka Lielbritānijas valdība lēmumu bloķē.

Līdz ar to jautājums, vai Lielbritānija tiešām izstāsies no ES, patlaban vēl ir neatbildāms, rezumēja Rinkēvičs. Pašlaik pašā Lielbritānijā esot liels šoks finanšu, politiskā un drošības ziņā, bet visa Eiropa ir lielā neziņā.

Jau ziņots, ka Lielbritānijā kopumā 52% referenduma dalībnieku atbalstīja ieceri izstāties no ES, bet 48% bija par palikšanu blokā, savukārt Skotijā, kas 2014. gadā neveiksmīgi rīkoja referendumu par atdalīšanos no Lielbritānijas, 62% atbalstīja palikšanu blokā, bet 38% bija par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!