Foto: Kadrs no video
Patvēruma meklētājam Džallo Abdulam no Gambijas īsi pirms viņa 18. dzimšanas dienas piešķirta termiņuzturēšanās atļauja uz pieciem gadiem, sestdien vēsta raidījums "TV3 ziņas".

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, balstoties uz to, ka Džallo mācās 8. klasē, piešķīrusi uzturēšanās atļauju. Raidījums skaidro, ka to izdevies panākt, pateicoties aizbildņu ģimenei un brīvprātīgajiem juristiem, kas centušies izkārtot gambieša palikšanu Latvijā.

"Es jūtos labi. Man ir ģimene, laime un saticība. Ja visiem pasaulē būtu ģimene, tad pasaule būtu laba vieta," raidījumam teica Džallo, kurš jau apguvis latviešu valodu.

"Esam priecīgi un laimīgi, ka uz turpmākajiem gadiem ir drošība," teica Džallo aizbildne Estere Zemīte.

Vēstīts, ka PMLP iepriekš noraidīts Džallo pieteikums bēgļa statusam, jo PMLP ieskatā, Abdula ieradies Latvijā ekonomiskas motivācijas dēļ. Pārvaldē lēma, ka martā, sasniedzot pilngadību, Džallo Latviju nāksies pamest.

Džallo pirms diviem gadiem ieradās Latvijā pēc paša izteiktas vēlmes izmēģināt spēkus Latvijas futbola virslīgas klubā "Metta"/"Latvijas Universitāte". Komanda no Džallo pakalpojumiem atteikusies, jo jaunieša līmenis izrādījies nepietiekams, taču puisis nav vēlējies pamest Latviju un pazudis arī no kluba redzesloka.

Kopš tā laika jaunietis Latvijā ir atradis audžuģimeni un mācās skolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!