Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmums izteikt neuzticību Latvijas Radio (LR) valdes locekļiem neatbilst Latvijas tiesību normām, aģentūrai LETA sacīja LR bijušais valdes priekšsēdētājs Aldis Pauliņš, kuram NEPLP 2. martā izteikusi neuzticību.

Kā ziņots, NEPLP izteikusi neuzticību Aldim Pauliņam un Uldim Lavrinovičam. Amatu valdē saglabā Sigita Roķe. Pauliņš un Lavrinovičs kopš šīs dienas beiguši pildīt savus amata pienākumus LR.

Pauliņš teica, ka var vērtēt tikai NEPLP lēmuma atbilstību normatīvajiem aktiem un viņa skatījumā NEPLP lēmumu pieņēmusi, neievērojot likumā noteikto kārtību. "Manā ieskatā pieņemtais lēmums neatbilst Latvijas tiesību normām," teica Pauliņš, piebilstot, ka NEPLP nav izpratnes par normatīvajā regulējumā noteiktajiem padomes pienākumiem, darāmajiem darbiem un formu, kādā tie jāveic.

Jautāts, kāda ir likumā noteiktā kārtība, pieņemot šāda veida lēmumu, Pauliņš teica, ka "no galvas" nevēlas uzskaitīt likumā noteikto. Viņa ieskatā NEPLP lēmumā vadījusies pēc saviem priekšstatiem par to, kas ir pareizi un nav pareizi, bet nav iepazinusies ar normatīvo regulējumu, kas nosaka padomes darbību un atbildību.

Pauliņš nepiekrīt NEPLP argumentiem, izsakot neuzticību, diviem LR valdes locekļiem, bet detalizēti NEPLP argumentus nevēlējās analizēt. Uz jautājumu, vai viņam bija redzējums par LR turpmāko attīstību, kura trūkums bija viens no NEPLP argumentiem, kādēļ izteikta neuzticība, Pauliņš bija lakonisks: "Jūs jautājat konkrētas lietas. Šajā kontekstā tam – visai tai literatūrai, kas ir sarakstīta tai saucamajā argumentācijā – vispār nav saistības ar pieņemto lēmumu," sacīja Pauliņš.

Viņš norādīja, ka kompensāciju saistībā ar NEPLP viņam izteikto neuzticību nesaņems, jo, atbilstoši likumam, valdes locekļiem nepienākas kompensācijas.

Jau ziņots, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien izteikusi neuzticību Pauliņam un Lavrinovičam. NEPLP konstatējusi, ka LR valde nespēj strādāt kā komanda, nodrošināt LR vadību. NEPL uzskata, ka Roķe vienīgā spēja piedāvāt attīstības redzējumu, savukārt pārējiem valdes locekļiem trūka vai attīstības redzējuma nebija vispār.

Tāpat līdzekļi neparedzētiem gadījumiem vairāk nekā 13 000 eiro apmērā nav izlietoti atbilstoši mērķiem, bet iztērēti citur. NEPLP secināja, ka LR Latgales studijā netika veikti pasākumi, lai tā pilnīgi varētu darboties. NEPLP lēmums izteikt neuzticību abiem LR valdes locekļiem ir balstīts uz LR stiprināšanu, attīstību, ilgtspējību un darbības pilnvērtīgu nodrošināšanu tuvākajā laikā.

NEPLP devusi pilnvaras Roķei organizēt LR darbu. Viņai tiek dots divu mēnešu pārbaudes laiks pierādīt sevi. Pēc diviem mēnešiem plānots vērtēt Roķes vīziju. Viņai līdz 1.aprīlim arī uzdots veikt funkciju auditu LR.

Tāpat tuvākajā laikā plānots izsludināt konkursu uz vakantajām LR valdes locekļu amata vietām.

Pauliņš 27. februārī LR vadības sapulcē paziņoja par lēmumu atkāpties no amata. Pauliņš bija plānojis amatu atstāt 9.martā. Kā galvenos atkāpšanos no amata cēloņus Pauliņš minējis pārlieku lielu NEPLP iejaukšanos LR darbā, kā arī padomes kompetences trūkumu un nesaskaņas LR valdē.

Tāpat vēstīts, ka LR darbinieki apsver iespēju rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu. LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle iepriekš sacīja, ka LR darbinieki vēlas panākt, lai LR budžets turpmākajiem palielinātos un pildītos valdes solījumi daļu finansēm atvēlēt darbinieku algu paaugstināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!