Foto: Publicitātes foto

Vienreiz ir jābeidz tā kaķa vilkšana aiz astes – vai nu atveriet, vai sadedziniet! Tā par "čekas maisiem" intervijā "Neatkarīgā Rīta avīze" (NRA) izteicies komponists Raimonds Pauls . Viņš arī rezumē, ka visi taču savulaik zināja, kurš ir kurš. Un tagad visi izliekas ļoti pārsteigti.

"Cik tad gadu jau pagājuši kopš neatkarīgas valsts atjaunošanas? Drīz būs trīsdesmit? Un mēs aizvien ņemamies ar tiem maisiem. Tiešām valstī nav citu problēmu, ko risināt? Ko mēs panāksim, atverot tos maisus? Piemēram, tāds Rokpeļņa variants. Vai kāds cits cilvēks, vienalga, kas. Aizies viņa mazbērni uz skolu, visi rādīs ar pirkstiem, re, tavs vectēvs bija čekas stukačs! Tas kādam ir vajadzīgs?" intervijā norādījis maestro.

"Tie taču nav ne slepkavojuši, ne šāvuši. Apstājieties! Tagad arī lietuviešu aktieris Donāts Baņonis tiek izvilkts no maisiem... Ziniet, mani tas galīgi neinteresē. Es zinu tikai to, ka viņš bija izcils aktieris, un man neko vairāk nevajag," sacījis Pauls.

Viņš atgādinājis, ka Latvijas simtgade tuvojas, bet mēs visi līdz tam brīdim jau būsim sanaidojušies.

"Nu tad celiet ārā vēsturi par latviešu sarkanajiem strēlniekiem, celiet ārā visu to, kas saistās ar sarkanarmiju, ar tiem, kas cīnījās otrajā pusē! Visa mūsu vēsture ir tāda, ka esam dalījušies un šāvuši cits citu. Tādai mazai tautiņai, cik nu mēs esam te palikuši, vajadzētu apstāties pašiznīcināšanas maratonā," turpinājis Pauls.

Viņš ir pārliecināts, ka beidzot vajadzētu sākt domāt, kā valstij tikt ārā no pēdējām vietām ekonomikā, demogrāfijā. Tie esot galvenie jautājumi, bet vēsturi lai pēta vēsturnieki, kuri pierādīšot katrs sev izdevīgu vēstures versiju.

"Runājot par čekistiem: krieviem ir viens labs seriāls – saucas Gostiņica "Rossija" (Viesnīca "Rossija" – krievu val.). Tajā ir viens krievu čekists – labais, blakus viņam sliktais čekists – latvietis. Seriālā par Trocki – viss čekas pamatkodols sastāv no latviešu uzvārdiem. Un par ko mēs tad runājam, mīļie tautieši? Visi taču savulaik zināja, kurš ir kurš. Un tagad visi izliekas par ļoti pārsteigtiem. Līdzīgi kā tajā pasaules skandālā par kinovečiem, kas it kā uzmācas sievietēm... Nu tik iet vaļā! Kā tas saucas? MeeToo? Tāpat ar čekas ziņotājiem: tūdaļ visi kliegs MeeToo! Nu jau ir līdz kaklam," intervijā NRA sacījis Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!