Foto: Reuters/Scanpix

Pāvests Francisks par apustulisko nunciju Latvijā un Igaunijā nominējis Agropoles titulāro arhibīskapu Pedro Lopesu Kintanu, informē Romas katoļu baznīcas informācijas centrs.

Kintana 8. martā tika nominēts par apustulisko nunciju Lietuvā.

Jaunais apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs monsiņjors Lopess Kintana dzimis 1953. gada 27. jūlijā Barbastro, Spānijā. 1980. gadā viņš kļuva par priesteri un kalpoja Santiago de Kompostela arhidiecēzē Spānijā. Pēc tam viņš devās uz Itāliju, kur 1984. gadā beidza kanonisko tiesību studijas un tā paša gada 1. februārī sāka kalpojumu Svētā Krēsla diplomātiskajā korpusā. Viņš darbojās apustuliskajās nunciatūrās Madagaskarā, Filipīnās, Indijā un arī Vatikāna Valsts sekretariāta Vispārējo lietu nodaļā.

1998. gada 7. februārī Lopess Kintana tika nominēts par Vatikāna Valsts sekretariāta Vispārējo lietu nodaļas padomnieku. 2002. gada 12. decembrī Svētais tēvs Jānis Pāvils II viņu nominēja par Agropoles titulāro arhibīskapu un apustulisko nunciju.

2003. gada 8. februārī Lopess Kintana tika nominēts par apustulisko nunciju Indijā un Nepālā. 2009. gada 10. decembrī pāvests Benedikts XVI viņu nominēja par apustulisko nunciju Kanādā. 2013. gada 28. septembrī viņš pārtrauca savu misiju Kanādā, līdz pāvests Francisks viņu nominēja par apustulisko nunciju Lietuvā.

V.E. Pedro Lopess Kintana runā itāliešu, angļu, franču, portugāļu un spāņu valodā.

Kā ziņots iepriekš, no 2009. gada marta līdz šā gada janvārim apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs bija arhibīskaps Luidži Bonaci, kurš savu kalpojumu turpina Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!