Foto: AFP/Scanpix
Viņa Svētība pāvests Francisks vizītes laikā Rīgā pusdienos ar bīskapiem, kā arī tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Pāvests Francisks Starptautiskajā lidostā "Rīga" ieradīsies 24. septembrī pulksten 8.20, kur plānota oficiāla sagaidīšanas ceremonija. Sagaidīšanas ceremonija notiks arī pie Rīgas pils.

Pēc tam pāvests tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, Latvijas augstākajām amatpersonām un sabiedrības pārstāvjiem. Tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa un ekumēniska tikšanās Rīgas domā, kur paredzēta arī pāvesta Franciska uzruna. Pāvests Rīgā apmeklēs arī Rīgas Svētā Jēkaba katedrāli. Pirms došanās uz Aglonu pāvests pusdienos ar bīskapiem.

Aglonas bazilikā norisināsies svētā mise, kurā plānota Franciska homīlija. Pagaidām netiek norādīts konkrēts šīs mises laiks. Pāvesta vizīti noslēgs atvadīšanās ceremonija.

Vienlaikus Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka līdz 24.jūlijam medijiem ir iespēja pieteikties akreditācijai pāvesta vizītes atspoguļošanai.

Viņa Svētības pāvesta Franciska vizīte Baltijas valstīs norisināsies no 2018. gada 22. septembra līdz 25. septembrim, tās laikā viņš apmeklēs arī Viļņu un Kauņu Lietuvā un Tallinu Igaunijā.

Kā ziņots, valdība atbalstīja 806 202 eiro piešķiršanu Tieslietu ministrijai (TM), lai tā varētu nodrošināt septembrī gaidāmo pāvesta Franciska vizīti. Liela daļa no lūgtajiem līdzekļiem paredzēta rekonstrukcijas darbiem Aglonas bazilikā, bet līdzekļi arī nepieciešami vispārējās drošības un kārtības nodrošināšanai, pasākuma translācijai televīzijā, preses centriem, pāvesta podesta izbūvei un citiem mērķiem.

Tāpat Vējonis izsludinājis grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", kas paredz noteikt par brīvdienu 24. septembri, kad Latviju apmeklēs pāvests Francisks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!