Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) kļuvis par Reformu partijas biedru, šodien žurnālistiem pavēstīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters un Pavļuts.

Partijas valde lēmumu par Pavļuta uzņemšanu esot pieņēmusi elektroniskā balsojumā.

Šodien ekonomikas ministrs žurnālistiem skaidroja, ka iestājies partijā, jo tuvojas vēlēšanu laiks un katram politikā esošam cilvēkam ir jāizvēlas, kā viņš dzīvos tālāk. Kļūstot par ministru, Pavļuts ir nolicis malā savu līdzšinējo dzīves ikdienu un bija gatavojies strādāt tikai uz laiku. Tā bija unikāla iespēja bez oligarhu varas un sadarbībā ar profesionāļiem kopā izdarīt daudzas lietas, teica Pavļuts.

"Mēs toreiz domājām, ka tas būs uz īsāku laika periodu. Savā ziņā vecās konjunktūras revanšu es gaidīju ātrāk," skaidroja Pavļuts. Viņš redz zināmu apdraudējumu, ka divos gados darītais varētu tikt nojaukts vai atgriezts atpakaļ - to viņš negribētu piedzīvot.

Politiķis nevar apstiprināt runas par to, ka ekonomikas ministra amatu viņa vietā varētu ieņemt pašreizējais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP). Viņš atsaucās uz Demitera publiski pausto par gatavību ekonomikas ministra amatam virzīt Pavļutu.

Pavļuts bija iesniedzis RP valdei iesniegumu par iestāšanos partijā, lai aktīvi līdzdarbotos pēdējos divos gados iesākto reformu īstenošanā Latvijas ekonomikas politikā un citās jomās. Viņa skatījumā pastāv nopietns risks, ka Valda Dombrovska (V) valdības sasniegtais "racionālas un sabiedrības interesēs balstītas politikas veidošanā var tikt apdraudēts".

"Bezpartejiska ministrs statuss ir bijis produktīvs atsevišķos posmos, taču ilgtermiņā tas liek uzdot jautājumus par attiecīgā ministra politisko mandātu un pilnvarām ietekmēt politikas turpmāko gaitu. Pēdējos divos gados Latvijas politikā ir notikušas būtiskas pozitīvas izmaiņas, taču tās acīmredzami nav neatgriezeniskas," skaidroja ekonomikas ministrs.

"Iepriekš esmu paudis, ka iestāšanos RP saistu ar manu personīgu izšķiršanos par turpmāku darbību politikā ne tikai vienas valdības ietvaros, bet gan ilgākā termiņā. Lēmums par aktīvu iesaistīšanos ir nobriedis ilgākā laika posmā, un par pēdējo pamudinājumu tam kalpo veids, kā top jaunā koalīcija un valdība. Es nevēlos stāvēt malā neatkarīgi no tā, kāds būs valdības veidošanas procesa iznākums man personīgi," pauda ministrs.

"Tādēļ esmu izlēmis iestāties RP, lai ar atbilstošu politisku mandātu un bez šaubu ēnas par manu nodomu nopietnību vai ilglaicīgumu varētu piedalīties politiskajā dienaskārtībā un diskusijās, iestājoties par ekonomikas, enerģētikas un citās jomās sākto reformu īstenošanu un nepieļautu, ka Latvijas ekonomikas politikā atgriežas politbiznesa shēmas," uzsvēra Pavļuts.

Pavļutu ekonomikas ministra amatā pēc 2011.gada Saeimas vēlēšanām virzīja Reformu partija. Pavļuts šajā amatā ir kopš 2011.gada 25.oktobra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!