Foto: LETA

Pašreizējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) pēc ministra amata pilnvaru beigām plāno būt politiski aktīvs.

Viņš norādīja, ka ministrs būs vēl līdz trešdienai un pēc tam varētu sniegt komentārus par saviem nākotnes plāniem. Taujāts, vai viņš nav vīlies Reformu partijā (RP), Pavļuts atbildēja noliedzoši un norādīja, ka politiskais spēks ir pieņēmis situācijai atbilstošu lēmumu.

Politiķis neizslēdza iespēju, ka atsevišķu jomu lobijs veicinājis to, ka viņš vairs nebūs ministrs.

Jautājumu, vai viņš ir gatavs stāties "Vienotībā", Pavļuts nodēvēja par, "maigi sakot, pāragru".

Kā ziņots, Reformu partija (RP) šodien nolēma ekonomikas ministra amatam virzīt pašreizējo izglītības un zinātnes ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP), atsakoties no iepriekš oficiāli virzītās pašreizējā ekonomikas ministra Pavļuta (RP) kandidatūras.

Lēmums respektēt Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) tiesības izvēlēties komandu RP valdes sēdē tika pieņemts ar balsu vairākumu, žurnālistiem norādīja RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. Viņš pats balsojumā atturējās.

Lēmums tika pieņemts "vētrainās diskusijās", un RP joprojām līdz galam nepiekrīt Straujumas izvirzītajiem argumentiem. Daļa no valdes uzskatīja, ka RP būtu jāiet opozīcijā, norādīja Demiters.

Kā ziņots, Straujuma iebilda pret RP izvirzīto ekonomikas ministra amata kandidātu Pavļutu. Svētdien, tiekoties ar RP pārstāvjiem, Straujuma aicināja šim amatam izvirzīt Dombrovski.

Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!