Žurnālists Dzintars Zaļūksnis tiks pieņemts darbā par referentu Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā un pildīs pilsētas izpilddirektora Māra Tralmaka preses sekretāra pienākumus.
Zaļūksnis darbā Rīgas domē tiks pieņemts tuvākās nedēļas laikā, un viņa alga būs 275 lati mēnesī. Kā zināms, Rīgas domes darbiniekiem arī vismaz reizi ceturksnī tiek maksātas prēmijas mēnešalgas apmērā.

Pilsētas izpilddirektors veic aktivitātes, kas iegūst plašu rezonansi sabiedrībā, Zaļūkšņa pienākums būs rūpēties, lai Tralmaka aktivitātes tiktu pareizi atspoguļotas. Turklāt žurnālisti mēdzot "pa tiešo" zvanīt Tralmakam, turpmāk viņiem to nākšoties darīt ar Zaļūkšņa starpniecību.

Zaļūksnis ir dzimis 1965.gadā Rēzeknes rajonā, beidzis Latvijas Valsts universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot augstāko izglītību. Kā liecina aģentūras LETA arhīva dati par Zaļūkšņa publiskajām aktivitātēm, viņš ir strādājis laikrakstā "Rīgas Balss", piedalījies laikraksta "Diena" veidošanā, bijis laikraksta "Neatkarīgā Cīņa" komentētājs, vēlāk strādājis "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" (NRA) un laikrakstā "Segodņa".

1995.gadā Zaļūksnis iestājās Muļķu un bezzemnieku partijā, bija viens no tās dibinātājiem. Tā paša gada martā tiesa noraidījusi Zaļūkšņa prasību pret Ventspils mēru Aivaru Lambergu par goda un cieņas aizskaršanu.

Vēlāk Zaļūksnis centies NRA izveidot arodbiedrību, kas neesot paticis laikraksta vadībai. 1995.oktobrī viņš kopā ar izpildredaktoru Viktoru Daugmali aizgāja no NRA, jo nav piekritis laikraksta virzībai, un paziņoja par analītiskas informācijas aģentūras ("AINA") dibināšanu.

1996.gadā advokātu firma "Carroll, Burdick&McDonough" un tās advokāts iesūdzēja Zaļūksni tiesā par goda un cieņas aizskaršanu publikācijās par "Lattelekom". Pirmās instances tiesā NRA zaudēja.

1996.gadā Zaļūksnis sāka strādāt laikrakstā "Segodņa", kur publicēja virkni rakstu, kuros pieprasīja anulēt licenci Latvijas Neatkarīgajai televīzijai, kā arī izteica pretenzijas pret Nacionālās Radio un televīzijas padomes darbību. Zaļūksnis tiesā savulaik vēlējās atzīt par spēkā neesošu AS "Diena" privatizāciju.

1997.gada februārī "Daugavas bankas" likvidatori nosūtīja iesniegumu Ekonomikas policijai krimināllietas ierosināšanai par kredītparādiem, kurus bankai nav atdevuši uz Zaļūkšņa vārda reģistrēti uzņēmumi. Pats Zaļūksnis noliedza faktu, ka būtu ņēmis aizdevumus minētajā bankā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!