Foto: LETA
Ilgās Jaungada brīvdienas bruņoto spēku dežūrējošais personāls aizvadījis trauksmaini, meklējot mežā un jūrā pazudušas personas, kā arī apsekojot sprādziena vietu, vēsta portāls "Sargs.lv".

3.janvāra rītā pēc Valsts policijas (VP) lūguma 18 karavīri no Zemessardzes 34.artilērijas bataljona devās meklēt Daugavpilī, Stropu ezera vasarnīcu kooperatīva tuvumā, pazudušu personu, kuru atrada jau mirušu.

Savukārt 3.janvāra pēcpusdienā Lielvārdē dežūrējošais helikopters "Mi-17" devās uz Kolkas ragu, lai sāktu jūrā iepūsta kaitbordista meklēšanu.

Jau ziņots, ka sestdien neilgi pirms pulksten 16:00 Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas dienests saņēma trauksmes zvanu no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) par kaitbordistu, kurš ir iepūsts jūrā un spēcīgā vēja dēļ pats saviem spēkiem nespēj izkļūt krastā.

Pēc vairākkārtējas rajona pārmeklēšanas, iesaistot kuģus un gaisa spēku bāzes helikopteru, meklēšanas darbi jūrā beidzās bez rezultātiem. 4.janvārī pulksten 16:59 meklēšanas un glābšanas operācija tika pārtraukta.

Pēc tam un pirmdien, 5. janvārī, meklēšanas darbus turpināja iedzīvotāji.

Savukārt 4.janvāra pēcpusdienā dežūrējošā Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas vienība devās uz Slimnīcas ielu Saldū, kur nojumē pie kādas saimniecības ēkas, pēc VP sniegtās informācijas, noticis sprādziens.

VP informēja, ka, detonējot kādu nezināmu priekšmetu, ir cietušais, kurš no gūtajām traumām gājis bojā.

Apskatot sprādziena vietu, nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti konstatēja, ka bojā gājušais mēģinājis jaukt sprādzienbīstamu priekšmetu.

Apsekojot notikuma vietu, speciālisti atrada vēl vairākus sprādzienbīstamus priekšmetus – trīs rokas granātas, prettanku ieroci un trīs artilērijas lādiņus, kā arī vairāk nekā 170 strēlnieku munīcijas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!