Izmeklējot centralizētā vidusskolēnu eksāmena matemātikā jautājumu noplūdes lietu, policija noskaidrojusi, ka viena no skolām izsūtītajām pakām ir nozudusi.
Vēl trīs pakas ar eksāmenu uzdevumiem nodotas ekspertīzēm, jo ir aizdomas, ka tās varētu būt iepriekš atvērtas. Policija šobrīd vairs neizmeklē versiju par it kā notikušo piekļūšanu eksāmeniem ar datoru.

Policija turpina izmeklēt atlikušās divas versijas - vai nu eksāmena uzdevumus paņēmusi persona Izglītības un zinātnes ministrijā, vai arī eksāmena jautājumi noplūduši ceļā uz skolām.

Izglītības un zinātnes ministrija jau nedēļas sākumā - 23.maijā - paziņoja, ka no Rīgas pilsētas Skolu valdes Ziemeļu rajona nodaļas saņēmusi vienu paku centralizētā matemātikas eksāmena jautājumu mazāk nekā tam būtu jābūt.

Attiecīgā nodaļa noteiktu komplektu skaitu saņēma 12.maijā, kad vajadzēja arī saskaitīt, vai aplokšņu ir tik, cik rajonā skolu. Tomēr tikai 18.maijā nodaļas speciāliste informējusi ministriju, ka trūkst pakas 31.vidusskolai. Ministrija atsakās atbildēt, vai, viņuprāt, jautājumi tirgū nonāca no šīs pakas. Arī policijai par to ziņu nav.

Nodaļas speciāliste jau ir sniegusi rakstisku paskaidrojumu, kurā atzīst savu vainu - ka bijusi neprecīza darbā, nav izpildījusi noteikumu, ka saņemtās pakas jāsaskaita un jāsalīdzina cipars ar skolu skaitu.

Izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns lūdzis Rīgas mēru apsvērt iespēju ierosināt disciplinārlietu par šo gadījumu un vērsies ar iesniegumu arī pie iekšlietu ministra Mareka Segliņa, lūdzot izmeklēt šo lietu kriminālpolicijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!