Foto: LETA
Ugunsgrēks uzņēmuma "Baltic Coal terminal" ogļu terminālī nodzēsts pēc 18 stundu darba, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Paziņojumā mikroblogošanas vietnes "Twiiter" kontā VUGD norāda, ka ugunsdzēsējiem izdevās pilnībā nodzēst ugunsgrēku "Baltic Coal Terminal" svētdien pulksten 20:59, pēc 18 stundu sarežģīta darba.

VUGD iepriekš informēja, ka ogļu degšanas platība bijusi 100 kvadrātmetru apmērā. Vēlāk notikuma vietā turpinājās ogļu pārkraušana, lai būtu pilnīga pārliecība, ka vairs nav iespējama jauna aizdegšanās. Kamēr norisinās šis process, VUGD darbinieki atradās notikuma vietā.

Jau ziņots, ka Ventspilī, "Baltic Coal terminal" slēgtajā ogļu noliktavā, 4.jūlijā konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. Tika uzsākta uzsilušo ogļu dzesēšana, tās izkliedējot. 5.jūlijā pulksten 02:44 notika ogļu pašaizdegšanās.

Piedūmojums un smaku traucējumi, kas naktī tika konstatēti Ventspils pilsētā un kā rezultātā varēja tikt ietekmēta iedzīvotāju labsajūta, pilsētā vairs nav novērojami, pauž pašvaldība.

VUGD dzēšanas darbos iesaistījis sešas autocisternas un 25 ugunsdzēsējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!