5.oktobrī pēc 10 gadu klusēšanas tiks izdots satīras un humora žurnāla “Dadzis” 922.numurs. Izdevēji norāda, ka “Dadzis” atgriežas pie lasītāja būtiski jaunā kvalitātē, bet nemaina savu principu – ne tikai izsmiet nebūšanas, bet durstīt tik ilgi, kamēr tās ir novērstas.
"Dadzis" būs ne mazāk dzēlīgs un trāpīgs kā agrāk, un tā tirāža sasniegs 60 000 eksemplāru.

Tā pat kā senāk, “Dadzis” iznāks 2 reizes mēnesī. Žurnāla pamatā: feļetoni, kuru tapšanu iedvesmojušas sabiedriski - politiskās norises Latvijā, kā arī lasītāju vēstules par piedzīvotajām nejēdzībām. Netrūks arī viegla humora un bagātīga ilustratīvā materiāla.

“Dadža” lappusēs būs satopami arī jauninājumi, piemēram, humoristiska daiļliteratūra, konkursi, erotiskā lappuse. Centrālo feļetonu komentēs atbilstošas nozares speciālisti. Savukārt, lasītāji uz savām vēstulēm varēs saņemt ekspertu komentārus.

„Šodien šāds satīras un humora žurnāls nepieciešams ne mazāk, kā senāk. Tā auditoriju veido visplašākā sabiedrība, un tāpat kā 70.-80. gados tai ir milzums neatrisinātu problēmu, kuras iespējams risināt ar “Dadža” starpniecību,” norāda izdevuma galvenais redaktors, bijušais vecā “Dadža” nodaļas redaktors, Andris Ruģēns.

No 1957. gada līdz 1995. gadam “Dadzis” bija populārākais izdevums Latvijā. Pēc pazīstamā dāņu grafiķa Herlufa Bidstrupa domām “Dadzis” tolaik bijis vislabāk ilustrētais humora žurnāls Eiropā.

Bez karikatūrām un humoreskām Dadža popularitāte balstījās uz satīriskiem rakstiem par birokrātiem, dažādām nolaidībām, krāpniekiem un likumpārkāpējiem un vienkāršo cilvēku sūdzību izskatīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!