Foto: LETA

Ņemot vērā Drošības policijas (DP) norādījumus, Rīgas pašvaldība aizliegusi biedrības "GVD Baltija" plānoto sapulci Kronvalda parkā pie Kongresu nama.

Pasākumu bija plānots rīkot laika posmā no 14. līdz 18.martam, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

DP jau trešdien paziņoja, ka vērtē iespēju rīkot pieteiktos pasākumus.

Lēmumu par aizliegumu ceturtdien pieņēma Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) pēc tikšanās ar sapulces organizatoriem, Drošības policijas, Valsts policijas un pašvaldības policijas pārstāvjiem.

Pilsētas izpilddirektora rīcībā ir DP vēstule, kurā sniegta informācija par biedrības izveidošanu un tās darbības mērķiem, par biedrības līdzšinējo darbību, tajā skaitā par atbalstu starptautiski neatzītām organizācijām un par uzsākto kriminālprocesu pret pieteiktās sapulces vadītāju.

Policija vērsusi uzmanību uz biedrības publisko paziņojumu nesakritību ar organizācijas realizētajām darbībām, analizējusi pieteiktās sapulces mērķi, kā arī secinājusi, ka sapulces rīkošana apdraud valsts demokrātisko iekārtu un sabiedrisko drošību.

Motivēts aizliegums kā administratīvs akts sapulces organizatoriem tiks izsniegts šīs dienas laikā.

Jau vēstīts, ka pēc DP ieteikuma Radzevičs arī pērn septembrī aizliedza biedrības "GVD Baltija" pieteikto pasākumu rīkošanu.

Pasākumi bija pieteikti ar mērķi "runāt ar cilvēkiem par jautājumiem, kas skar Latvijas attīstību un ekonomiku, nepieminot etniskos un vēstures jautājumus", kā arī lai vāktu ziedojumus Ukrainas konfliktā cietušajiem bēgļiem.

Rīgas dome nolēma vērsties DP ar lūgumu izvērtēt šīs organizācijas pieteikto pasākumu septembra vidū Esplanādē, ņemot vērā iedzīvotāju sašutumu par tās rīkoto ziedojumu vākšanu "humānās palīdzības sniegšanai Donbasam".

DP rekomendēja Rīgas domei aizliegt biedrības "GVD Baltija" plānoto pasākumu Esplanādē. Šī organizācija pēdējā laikā Rīgas mikrorajonos sarīkojusi pasākumus, kuru laikā tiek vākti ziedojumi "humānās palīdzības sniegšanai Donbasam", taču ir aizdomas, ka atbalsts varētu būt vākts teroristiskajiem grupējumiem Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!