Foto: Kadrs no video



Ņemot vērā Drošības policijas norādījumus, Rīgas pašvaldība aizliegusi otrdien, 23.septembrī, plānoto sapulci iepretim Ukrainas vēstniecībai Rīgā, Kalpaka bulvārī 3, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Lēmumu par aizliegumu pirmdien, 22.septembrī, pieņēma Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pēc tikšanās ar sapulces organizatoriem, pašvaldības un Valsts policijas pārstāvjiem.

Pilsētas izpilddirektors ir saņēmis ierobežotas pieejamības statusa vēstuli no Drošības policijas, kurā norādīts uz sapulces patiesajiem mērķiem, kas esot pretrunā ar likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" normām.

Sapulci ar mērķi "Apturēt karu dienvidaustrumu Ukrainā" pašvaldībā ir pieteikusi privātpersona Anda Borisova.

Par mītiņa - piketa rīkošanu pie Ukrainas vēstniecības septembra sākumā paziņoja nacionālboļševiku līderis Beness Aijo, kurš paziņojumā medijiem aicināja pulcēties no plkst. 16 līdz 18 iepretim vēstniecībai, lai paustu neapmierinātību un iestātos pret „agresiju pret Donbasa tautu". Viņš aicināja ikvienu piedalīties piketā un ņemt sev līdzi pēc iespējas lielāku radu un draugu pulku.

Aijo norādīja, ka sapulces rīkotāja ir Anda Borisova. 

Jau vēstīts, ka 11.jūlijā, tiesa no apcietinājuma atbrīvojusi nacionālboļševiku aktīvistu Aijo, kurš tika apcietināts šī gada maijā.

Drošības līdzekli apcietinājumu Aijo lūdza piemērot Drošības policija, kura skandalozo pilsoni aizturēja lidostā "Rīga".

Viņš tiek turēts aizdomās par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu un aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību. 

Jau vēstīts, ka Aijo iepriekš izraidīts no Ukrainas, jo, neievērojot iepriekš uzlikto aizliegumu iebraukt šajā valstī trīs gadus, kopā ar vēl diviem aktīvistiem maija sākumā tomēr centās nelegāli iekļūt Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!