Foto: DELFI
Kārtības sargi pēc izsaukuma uz ģimenes konfliktu Pļavniekos krīzes centrā nogādājusi pirmsskolas vecuma zēnu, informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

RPP Latgales pārvaldes darbinieki sestdien, 23. jūlijā devās uz izsaukumu Pļavniekos, kur norisinājās ģimenes konflikts. Ierodoties notikuma vietā, kārtības sargi sastapa kaimiņieni, kura pastāstīja, ka cilvēki blakus dzīvoklī ilgstoši traucējot apkārtējiem iedzīvotājiem mieru, kā arī dzīvoklī atrodas mazs bērns.

Norādītajā dzīvoklī policisti sastapa pamatīgi piedzērušās personas. Dzīvoklī bija arī pirmsskolas vecuma zēns, kurš policijas darbiniecei pastāstīja, ka pieaugušie visu laiku strīdās un kaujas.

Uz dzīvokļa grīdas atradās vairākas tukšas plastmasas pudeles, izsmēķi un cigaretes, savukārt uz galda vairāki iesākti alkoholisko dzērienu iepakojumi un pusizdzertas glāzes. Visā dzīvoklī bija jūtama arī cigarešu dūmiem raksturīgā smaka. Dzīvokļa iemītnieki turpināja konfliktu arī policijas klātbūtnē, kamēr tika veiktas visu notikumā iesaistīto personu datu pārbaude. Bērna vecākiem tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude, kurā konstatēja, ka bērna māte ir 2,50 promiļu reibumā, bet tēvs - 2,99 promiļu reibumā.

Apsekojot dzīvesvietu tika konstatēts, ka dzīvoklī nav piemēroti uzturēšanās apstākļi bērnam, tāpēc tika pieņemts lēmums šķirt puisēnu no ģimenes un nogādāt drošā vidē, krīzes centrā.

Četrām personām tika sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par dzīvesvietas nedeklarēšanu, kas tika konstatēts, personas datu pārbaužu laikā. Par notikušo ir informēta Bāriņtiesa un lietas materiāli nosūtīti RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!