Valdība otrdien Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores amatā apstiprinājusi Ilzi Cīruli.

Saskaņā ar likumu Cīrule amatā apstiprināta uz pieciem gadiem.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) valdības sēdē uzsvēra, ka uzdevumi, kas jaunajai VID ģenerāldirektorei būs jāizpilda, ir ambiciozi. Viņa skaidroja, ka Cīrulei būs jārūpējas par to, lai augtu iekasētais nodokļu apjoms un klientu apmierinātība ar dienesta darbu. Tāpat jaunajai ģenerāldirektorei būs jāapkaro ēnu ekonomika un jāpabeidz VID iesāktās reformas, piemēram, Finanšu un Muitas policijas apvienošanu.

Pirmā darbadiena Cīrulei VID būs pirmdien, 14. novembrī.

Finanšu ministres parakstītajā rīkojuma projekta anotācijā skaidrots, ka Cīrule "ir pretendente, kas vislabāk atbilst Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, ieguva visaugstāko vērtējumu pretendentu vērtēšanas mutiskajā daļā un vadības kompetenču novērtēšanā".

Jaunajai VID ģenerāldirektorei ir maģistra grāds uzņēmumu un organizācijas vadīšanā. Viņai ir ilggadēja vadības pieredze apdrošināšanas uzņēmumos "Balta" un "Gjensidige Baltic", tai skaitā apdrošināšanas akciju sabiedrības "Balta" valdes locekļa amatā.

Cīrule ir beigusi Rīgas Politehnisko institūta Arhitektūras fakultāti, bet 2003. gadā ieguvusi maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadīšanā. Viņa pārzina krievu un angļu valodu, savukārt pamatlīmenī zina vācu un norvēģu valodu, liecina viņas CV.

Vēstīts, ka konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu tika saņemti 19 pieteikumi.

Šā gada jūnija vidū izsludinātais atklātais konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzās bez rezultāta, jo komisija nolēma nevienu no pretendentiem nevirzīt uz atlases trešo kārtu vadības kompetenču izvērtēšanai.

Pēc tam finanšu ministre mēģināja dienesta vadītāju atrast neformālās sarunās un izraudzījās Valsts vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu, kura gan atsauca savu kandidatūru.

Kā vēlāk izrādījās, VID izvērtēja Koļegovas administratīvā pārkāpuma lietas materiālus un secināja, ka viņa valsts amatpersonas deklarācijās nav norādījusi pilnīgu un patiesu informāciju par darījumiem lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!