Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) atbrīvojusi no amata SIA "Vides investīciju fonds" valdes priekšsēdētāju Ronaldu Neimani, to skaidrojot ar to, ka amatpersona zaudējusi uzticību tādēļ ka fonds nav pienācīgi pildījis tam uzticētās funkcijas.

Lēmums par Neimaņa atcelšanu pieņemts "Vides investīciju fonda" dalībnieku kopsapulcē. Vienīgais tā kapitāldaļu turētājs ir VARAM, informē ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Barševska.

Kā ziņots, iepriekšējais par nozari atbildīgais ministrs Edmunds Sprūdžs ar 2013. gada 1.decembri pameta šo amatu un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus tagad pilda ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Barševska norāda, ka pērnā gada 18. decembrī ministrija lūdza Neimani sniegt paskaidrojumu par funkciju izpildi. Savukārt jau 2014. gada 6. janvārī sasauktajā ārkārtas valdes sēdē Neimanis neesot sniedzis pamatotus skaidrojumus par viņam deleģēto uzdevumu neizpildes iemesliem.
Neimanis "Vides investīciju fonda" vadītāja amatā iecelts 2013. gada 23. septembrī, tādējādi viņš šajā krēslā aizvadījis 3,5 mēnešus.

Kā iepriekš rakstīja portāls "pietiek.com", Neimanis amatā tika iecelts paklusām, bez kādas informācijas sabiedrībai. Viņam iepriekš nav bijusi nekāda pieredze vides jomā, tomēr ministrija Neimaņa iecelšanu skaidrojusi ar līdzšinējāopieredze pašvaldībās un valsts kapitālsabiedrībās vadošos amatos.

Neimanis iepriekš bijis veselības ministra Āra Audera padomnieks, atradies Rīgas domes īpašumu departamenta vadītāja amatā, kā arī strādājis SIA "Rīgas nami". Viņš kandidējis arī uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja amatu.

"Vides investīciju fonda" galvenie darbības mērķi ir saistīti ar  vides piesārņojuma samazināšanu, veicinot vides aizsardzības projektu īstenošanu un palīdzot pašvaldībām un uzņēmumiem ieviest vides aizsardzības projektus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!