Foto: LETA
Pēc šomēnes Kannās, Francijā notikušā nekustamā īpašumu gadatirgus "MIPIM 2013" apmeklējuma amatu nāksies zaudēt Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta direktora pienākumu izpildītājam Uldim Jansonam, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neoficiāli zināms, ka Jansons nav piedalījies teju nevienā no izstādes norisēm. Pēc atgriešanās Rīgā viņš esot saslimis, bet tad uzrakstījis atlūgumu.

To, ka Jansons iesniedzis atlūgumu, apstiprināja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Laila Ivāna.

Uz Kannām bija devies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko (SC).

Ušakovs norādīja, ka "Jansona rīcība un darba rezultāti pēdējās izstādes laikā Kannās ir nepārprotami neatbilstoši ieņemamajam amatam". Tas esot arī viens no iemesliem darba attiecību izbeigšanai.

Jerošenko nevēlējās komentēt, vai Jansona atlūguma iemesls ir piedzīvotais Kannās. Viņš teica, ka Jansons jau kādu laiku esot runājis par citu darbavietu un saņēmis citu darba piedāvājumu. Jerošenko pieļāva, ka aiziešanas iemesls varētu būt "viss kopā", proti, gan pieminētie piedzīvojumi Kannās, gan arī jauns darba piedāvājums.

Jansons amatu pametīšot, visticamāk, jau tuvākajās dienās, un Jerošenko pauda cerību, ka jauno vadītāju izdosies atrast pēc iespējas ātrāk. Jansona pēcteci plānots izvēlēties pēc profesionāliem principiem.

"Katrā ziņā tam jābūt pieredzējušam cilvēkam," teica Jerošenko, neizslēdzot iespēju, ka tas varētu būt arī kāds no pašreizējiem departamenta darbiniekiem.

Par Rīgas amatpersonu piedzīvojumiem Kannās šorīt savā tviterkontā ironizē Latvijas Zaļās partijas kandidāts Rīgas mēra amatam Guntis Belēvičs.

"Pagājušonedēļ 3 RD darbinieki bija komandējumā Kannās uz lielāko nekustamo īpašumu messi MIPIM. Maļčiki tak buhaļi, čto na MIPIM ņeprišļi," raksta Belēvičs, tādejādi paužot aizdomas, ka izstādes norišu neapmeklēšana varētu būt saistīta ar alkohola lietošanu. "Piesaistīt investīcijas nav viegli," piebilst Belēvičs.

MIPIM ir viens no lielākajiem un nozīmīgākajiem pasaules nekustamā īpašumu gadatirgiem. Rīgas stendā šogad piedalījās Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments, pašvaldības uzņēmumi "Rīgas pilsētbūvnieks" un "Rīgas nami", Rīgas brīvosta, uzņēmumi "New Europe", "Domuss", "RemPro", "Latio" un "Ordo". Rīgas stendā piedalījās arī Liepājas dome.

Rīgas un partneru reprezentācijas mērķis bija veicināt galvaspilsētas un tajā strādājošo uzņēmumu atpazīstamību kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, kā arī stimulēt investīciju piesaisti konkrētiem attīstības projektiem, tādejādi sekmējot saimniecisko darbību pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!