Foto: DELFI Aculiecinieks
Pēdējā laikā lielākā "Seesam Insurance AS" Latvijas filiāles ("Seesam") izmaksātā atlīdzība ceļojumu apdrošināšanā ir 95 000 par kādu Taizemē notikušu negadījumu, paziņojumā medijiem informē apdrošinātājs.

Atlīdzība izmaksāta par palīdzības sniegšanu kādam cienījama vecuma vīrietim. Viņš martā ļoti smagā stāvoklī tika nogādāts Taizemes slimnīcā. Mediķi secināja, ka nopietnās veselības problēmas, visticamāk, radījusi pirms dažām dienām gūta it kā neliela galvas trauma, kas bija izprovocējusi ļoti būtiskus un dzīvībai bīstamus veselības traucējumus. Papildu problēmas radīja ar cietušā ļoti cienījamais vecums. Sākotnēji pacienta pārvešana uz Latviju tika plānota pēc Taizemes slimnīcā pavadītām pāris nedēļām. Taču veselības stāvokļa tālākas pasliktināšanās dēļ nācās veikt operāciju un pacientu turpināt uzturēt komas stāvoklī. Kopumā viņš Taizemes slimnīcā pavadīja vairāk nekā mēnesi.

Cietušā pārvešanu uz mājām sarežģīja ne tikai tas, ka no Taizemes nav tieša avioreisa uz Latviju, bet arī viņa smagais veselības stāvoklis - vīrietim visu laiku bija jāatrodas pieslēgtam pie dzīvības uzturēšanas sistēmām Tāpēc lidojumā no Taizemes uz Vāciju viņam līdzi devās divi mediķi. Pēc tam no lidostas Vācijā līdz slimnīcai Latvijā pacients tika pārvests ar neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu. Cietušā repatriācijas kopējie izdevumi šajā gadījumā bija 50 000 eiro - vairāk nekā puse no "Seesam" izmaksātās apdrošināšanas atlīdzības.

Cietušais vīrietis savu ceļojumu apdrošināšanai ilgtermiņā bija izvēlējies "Seesam" Platīna programmu, slēdzot līgumu ar savu apkalpojošo banku. Platīna programma piedāvā plašu risku segumu ar augstiem limitiem - tie bija pietiekami, lai pēc negadījuma segtu gandrīz visus ārzemēs radušos ļoti lielos izdevumus.

Lielu zaudējumu atlīdzību "Seesam" šā gada sākumā izmaksāja arī pēc nelaimes gadījuma Krievijā. Skolēnu pavasara brīvdienās kāda rīdzinieku ģimene devās uz Sanktpēterburgu - tētis un mamma pavadīja dēlu uz sporta sacensībām. Taču 46 gadus vecajam tēvam notika sirdslēkme un viņš tika ievietots slimnīcā. Par dažu dienu ārstēšanos Sanktpēterburgas slimnīcās tika izrakstīti rēķini, kuru kopējā summa pārsniedza 30 000 eiro. Šos izdevumus, kā arī izdevumus par biļetēm atpakaļceļam vīrietim un viņu pavadošajai personai - gandrīz 900 eiro - sedza "Seesam".

Vidējā zaudējumu atlīdzība, ko "Seesam" izmaksājusi par gadījumiem ceļojumu apdrošināšanā laikā no 2014.gada janvāra līdz šā gada aprīlim, ir aptuveni 700 eiro. Lielākās apdrošināšanas atlīdzības parasti tiek izmaksātas par negadījumiem tālākās zemēs - Amerikas Savienotajās Valstīs un Kanādā, kā arī eksotiskajās zemēs, kuras Latvijas iedzīvotāji iecienījuši atpūtas ceļojumiem.

"Seesam Insurance AS" ir Baltijas valstīs strādājoša nedzīvības apdrošināšanas kompānija, kura ietilpst Somijas lielākajā finanšu grupā "OP-Pohjola Group". "Seesam Insurance AS" mātesuzņēmums ir "Pohjola Insurance Company Ltd.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!