Foto: DELFI
Pēc svētdien notikušā ugunsgrēka sociālās aprūpes centrā "Ropaži", kur uzturas cilvēki ar garīgās attīstības traucējumiem, pagaidām nav pieslēgta elektrība ēkas otrajam stāvam, kur notika elektrības sadales skapja aizdegšanās.

"Ropaži" ir viena no filiālēm valsts sociālās aprūpes centram "Vidzeme", kuras direktors Modris Karselis pastāstīja, ka centra iemītnieki ir atgriezušies telpās pēc ugunsdzēsēju dotās atļaujas, bet elektrība stāvam vēl nav atjaunota. Līdz dienas beigām tiek gaidīts atzinums par to, kas varēja izraisīt īssavienojumu, kad arī tiks aplēsti radītie zaudējumi un remontam nepieciešamā summa.

Filiāles vadītāja Laima Gornostaja informēja, ka zaudējumi ir aplēsti 15 tūkstoš eiro apmērā. Palīdzību zaudējumu segšanā solījusi Labklājības ministrija. Elektrība pirmdien ēkas stāvam vēl atjaunota netiks. Saņemtais atzinums par bojājumiem liecina, ka noticis īssavienojums, bet nav zināms, kas to izraisīja.

Ugunsgrēks otrā stāva elektrības skapī radīja sadūmojumu, kādēļ 45 cilvēki tika evakuēti. Viņi varēja ēku atstāt paši saviem spēkiem.

Visā ēkā veikti elektrības sistēmas mērījumi. Istabiņās otrajā stāvā ievietoti gaismas ķermeņi, kas darbojas ar baterijām.

Jau ziņots, ka svētdien, ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka trīsstāvu ēkas otrajā stāvā deg elektrosadales skapis 0,4 kvadrātmetru platībā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls - īssavienojums.

Cilvēki negadījumā necieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!